KÖY SALÇASINA AŞIRI TALEP VAR

KÖY SALÇASINA AŞIRI TALEP VAR

Osmaneli Belediyesi tarafından, Osmaneli Beşevler köyündeki paketleme tesisinin salça fabrikasına dönüştürülmesi, Osmaneli’de yeni bir markanın doğmasına...

A+A-

Osmaneli Belediyesi tarafından, Osmaneli Beşevler köyündeki paketleme tesisinin salça fabrikasına dönüştürülmesi, Osmaneli’de yeni bir markanın doğmasına neden oldu. 
Osmaneli belediyesi Ayva Lokumundan sonra, köy salçası yapım işine başladı. Beşevler köyündeki tesiste yapılan salçaların, katkısız ve organik olması, salçalara rağbeti artırdı. Osmaneli Panayırında kapalı pazarda stant açan Osmaneli Belediyesi, vatandaşlara salça yetiştiremez hale geldi.

6bca6999-fee6-47fa-b5bb-ed606d9a741e.jpg

Lezzeti ve kıvamı ile, köylerde yapılan salça ile aynı olan Osmaneli Belediyesi Köy Salçasına, Osmaneli ile birlikte Bilecik ve çevre ilçelerden de büyük bir talep olduğu belirtildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Beşevler köyünde bulunan tesisimizi ufak çaplı bir fabrika haline getirdik. Burada Ayva Lokumu, Reçel, Marmelat gibi ürünlerin yanı sıra köy salçası da yapmaya başladık. Tarım şehri olan Osmaneli’de domates üretimi oldukça fazla. Çiftçilerimizden aldığımız domatesleri salça haline getirerek satışına başladık. Belediyemizin üretmiş olduğu salçalar, köylerimizde, evlerimizde annelerimizin, bacılarımızın yapmış olduğu salça tadında ve kıvamında olmasından dolayı ürünümüz çok tuttu. Gelen siparişlere yetişemez hale geldik. Özellikle çiftçilerimiz açısından çok hayırlı bir iş oldu. Çiftçilerimiz üretmiş oldukları domateslerine Pazar aramıyorlar. Belediye olarak domatesiçiftçimizden rayiç bedeli üzerinden peşin para ile alıyoruz. Hem onlar kazanıyor, hem de Osmaneli Belediyesi” dedi. Günlük 1 ton domatesin işlendiği tesiste, siparişlere göre önümüzdeki günlerde kapasite artırımına gidilebileceği öğrenildi. 

 

Bu haber toplam 2126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.