“KONUT SATIŞLARI DURMA NOKTASINDA”

“KONUT SATIŞLARI DURMA NOKTASINDA”

Osmaneli ilçesinde inşaat müteahhitliği yapan Özçanak İnşaat’ın sahibi Erol Özçanak son aylarda konut satışlarının azlığından yakındı. Gazetemize...

A+A-

Osmaneli ilçesinde inşaat müteahhitliği yapan Özçanak İnşaat’ın sahibi Erol Özçanak son aylarda konut satışlarının azlığından yakındı. Gazetemize açıklama yapan Müteahhit Erol Özçanak; “Dolar ve Euro’nun aşırı derece artmış olması, inşaat maliyetlerini de yukarıya çekti. Türkiye genelinde olduğu gibi, Osmaneli ilçemizde de konut satışları son birkaç aydır durma noktasına geldi. Bütün sektörler gibi biz inşaatçılarda, ekonominin bir an önce rayına girmesini, Dolar ve Euro’nun Türk Lirası karşısında aşağıya çekilmesini bekliyoruz. Elimde TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğünün verileri var. Bu verilere göre Bilecik'te 2018'in Ağustos ayında konut satışları 2017 Ağustos ayına göre yüzde 23,1 oranında azalarak 277 adet oldu. 
TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, Bilecik'te 2018 Ağustos ayında konutların 161 adedi ilk el satış, 161 adedi ise ikinci el satışla satıldı. Bilecik'te satışı yapılan 277 konuttan ipotekli satışlar geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71 oranında azalarak 49 adet, diğer satışlar ise yüzde 19,4 oranında artarak 228 adet olarak gerçekleşti. Bilecik'te ipotekli satışı yapılan 49 konutun 26 adedi ilk satış, 23 adedi ise ikinci el satış oldu. Türkiye’nin bu durumdan bir an önce çıkması ve normale dönmesi gerekiyor. Dolar ve Euro’nun yükselişi zincirleme olarak bütün sektörleri etkiliyor” dedi.  

 


Bu haber toplam 2239 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.