KİMLİK KARTI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

KİMLİK KARTI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Ülke genelinde 01.01.2017 tarihi itibariyle uygulamaya giren “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” başvuruları devam ediyor. Osmaneli'de 775 kişi yeni kimlik...

A+A-

Ülke genelinde 01.01.2017 tarihi itibariyle uygulamaya giren “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” başvuruları devam ediyor. Osmaneli'de 775 kişi yeni kimlik kartı başvurusunda bulundu. Osmaneli İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ramazan Demirbük, yeni kimlik kartı çıkartma işlemleri tüm hızıyla devam ettiği belirterek bu güne kadar Osmaneli'de 775 kişi kimlik kartı başvurusunda bulundu" dedi.

Yoğun bir şekilde devam eden başvurulardan dolayı yeni kimlik kartının dağıtımlarının 1 ayı bulduğunu söyleyen Demirbük, yeni kimlik kartına öğrencilerin daha fazla başvuruda bulunduğu belirtti. Sosyal medya da dolaşan yeni çipli kart olmadan üniversiteye giriş sınavlarına girilemeyeceği konusunda ÖSYM'nin açıklama yaptığı belirten Demirbük" ÖSYM tarafından YGS sınavında yeni çipli kimlik kartının bulunması zorunluluğu olmadığı açıklanırken yapılan iddialar da yalanlandı. Sadece kimlik kartı kullanılmayacak durumda olanlar, geçerlilik tarihi bitenler gibi durumlarda sınavdan en az 15 gün önceden yenileme yapılması gerektiği ve adaylar, mevcut nüfus cüzdanları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar düzenlenen 15 gün süreli "geçici kimlik belgesi" ile de sınava girebileceklerdir.

Yeni kimlik kartı başvuruları için nüfus müdürlüğü personelince başvuru sahibinin T.C. Kimlik Numarası sorgulanarak kimlik bilgileri ve en son aldığı nüfus cüzdanı veya kimlik kartı bilgisi ekrana getirilecektir. İlk defa kimlik kartı başvurusunda nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgelerden birisi ve bir adet fotoğraf istenecektir. Kişi tarafından en son halini göstermesi bakımından son altı ay içinde çekilmiş ve biyometrik fotoğraf başvuru sırasında nüfus memuruna teslim edilecektir. On beş yaşını tamamlamış olanlar şahsen başvuracaktır. Biyometrik veri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ, hem de sol el için alınacaktır. On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almayacaktır. Ancak başvuran tarafından talep edilmesi halinde her yaş gurubundaki çocukların fotoğrafı alınacaktır. Başvuran kişinin başvuru nedeni, iletişim ve teslim adres bilgileri alınacaktır. Teslim adresi olarak kişinin yerleşim yeri bilgisi ekrana getirilecek, kişi kartın farklı bir adrese teslim edilmesini istiyorsa teslim yeri değiştirilebilecektir. Kişinin kartını posta ile teslim alamaması durumunda teslim edilecek İlçe Nüfus Müdürlüğünü belirleyecektir. Başvuru sahibi ayrıca kimlik kartını kendisi dışında teslim alabilecek kişiyi de yazılı muvafakatı ile belirleyebilecektir. Başvuru alma sırasında kişiye kimlik doğrulama amacıyla PIN ve PIN bloke edildiğinde blokeyi kaldıracak PUK bilgilerini içeren PIN zarfı teslim edilecektir. Başvuru sahibine başvuru sırasında verdiği bilgiler vatandaş bilgilendirme ekranında gösterilecektir. Kimlik bilgilerinde bir yanlışlık olmaması halinde başvuru alma işlemi tamamlanacak ve Başvuru Belgesinin dökümü iki kopya alınarak, bir kopyası başvuran kişiye verilecektir. Yeni kimlik kartları 16 TL bedelle vatandaşlarımıza verilecek olup, kayıp kimlik kartları için alınacak bedel 32. TL olacaktır diye ekledi.

Bu haber toplam 2421 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.