KENDİM ETTİM KENDİM BULDUM

KENDİM ETTİM KENDİM BULDUM

 İl Genel Meclisi Başkanlık seçimlerinde karşı çıkmalarına rağmen Oğuz Sertler’in adaylığını engelleyemeyen AK Parti, Bilecik İl Genel Meclisin...

A+A-

 

İl Genel Meclisi Başkanlık seçimlerinde karşı çıkmalarına rağmen Oğuz Sertler’in adaylığını engelleyemeyen AK Parti, Bilecik İl Genel Meclisin de elindekileri bir bir kaybediyor. MHP Grubunun ise Genel Başkanları Devlet Bahçeli’ye karşı çıkıp, Parti içi muhalefetle birlikte olan, Sosyal Medyadan Genel Başkanlarına hakaret eden kişileri SYDV Mütevelli Heyetine aday göstermeleri de İlginç karşılandı.

 

İki bin dört yerel seçimlerinden bu yana İl Genel Meclisinde iktidar olan Ak Parti, geçtiğimiz Meclis Başkanlığı seçiminde yapmış olduğu hatanın acılarını çekmeye devam diyor.

İl Genel Meclisi başkanlığı seçiminde parti teşkilatının karşı çıkmasına rağmen Oğuz Sertler’in adaylığını engelleyemeyen ve daha sonra da partiden ihraç eden Ak Parti, yeni yıl ile birlikte İl Genel Meclisinde elindekileri bir bir kaybediyor. Yeni yılın ilk birleşiminde Denetim komisyonu üyeliğine, partilerinden ihraç ettikleri Oğuz Sertler’i öneren ve oy vererek seçilmesini sağlayan Ak Parti Grubundan Serkan Yıldırım gerekçe olarak “Anlaşmaz isek bizleri diğer komisyonlara almazlar diye çekiniyoruz. Onun için Oğuz Sertler’i önerip oy verdik” demişti.

Yeni yılın ikinci birleşimi 03 Ocak 2017 Salı günü saat 10.30’da başladı. İkinci birleşimde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti üyelerinin seçimi vardı. Zaman zaman tansiyonun yükselmesine neden olan seçimlerde, Ak Parti’nin önerdiği hiçbir isim SYDV üyeliğine seçilemezken, özellikle MHP’nin önerdiği Genel Başkanları Devlet Bahçeli karşıtı olan partililerin seçilmesi dikkat çekti. Bu arada Ak Parti sıraları ile muhalefet sıraları arasında sert tartışmalar yaşandı. Bilecik Merkez ve diğer ilçelerde, SYDV mütevelli heyetinin tamamı muhalefet partilerinin önerdiği isimler seçildi. Özellikle MHP Grubunun önerdiği isimlerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli karşıtı olup, parti içi muhalefete yakın olmaları, Ak Parti Grubunun MHP sıralarına laf atmasına neden oldu. Ak Parti Bilecik İl Genel Meclisi Üyesi Serkan Yıldırım “Genel Başkanınıza hakaret eden adama oy veriyorsunuz” derken, MHP Bozüyük İl Genel Meclisi Üyesi İ. Zeki Uyanık karşılık vererek “Siz kendi partinizin işleriyle ilgilenin, bizim partimize karışmayın” dedi. Diğer ilçelerde de muhalefet tarafından önerilen isimler tartışma konusu oldu. Özellikle İnhisar ilçesinde önerilen isimlerin yanlış olduğunu söyleyen Meclis üyeleri Nihal Arslan ve Ahmet Bulur, bu isimleri kimsenin tanımadığını ifade ederek, “Sizin önerdiğiniz adamların 15 Temmuz’da neler yaptıklarını gördük” açıklaması çok manidar karşılandı. Yine Ak Parti Gölpazarı İl Genel Meclisi üyesi Ali Şenel’de Gölpazarı’nda SYDV mütevelli heyetine seçilenlerin CHP’li olduklarını iddia ederek, “Gölpazarı’nda seçilen isimler CHP’li ve bunlar MHP’lilerin oylarıyla seçildiler. Kamuoyu bunları bilsin” dedi.

Seçildikleri günden bu yana parti teşkilatları ile uyumlu bir çalışma göstermeyen MHP’li üyelerin, SYDV mütevelli heyetine önerdiği isimlerin, parti genel merkezine ve Genel Başkanları Devlet Bahçeli’ye karşı olmaları, sosyal medyada genel başkanları hakkında olumsuz bir sürü paylaşım yapmış ve parti içi muhalefetin yanında yer almış olmaları, MHP Bilecik İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu oldu. Bu duruma parti il ve ilçe yöneticilerinin müdahale edip etmeyecekleri önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.

Tartışmaların ve sataşmaların gölgesinde geçen SYDV mütevelli heyetleri şu isimlerden oluştu.

Merkez: Hasan Şafak, Mehmet Cansız.

Bozüyük: Nermin Nalbantoğlu, Mestan Mercan.

Osmaneli: Orhan Dinç, Murat Özer.

Söğüt: Ali Islah, Ali Özkan.

Pazaryeri: Zekiye Kulaklı, İbrahim Öztosun.

Gölpazarı: Nizamettin Akkaya, Abdullah Hünkar.

Yenipazar: Yüksel Ceyhan, Ali Terzi, Mehmet Yanık.

İnhisar: Hüseyin İkiz, Nihat Gündüz, Mehmet Ergün.

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.