KEDİ GÖZLÜ YILAN OSMANELİ'NDE GÖRÜLDÜ

KEDİ GÖZLÜ YILAN OSMANELİ'NDE GÖRÜLDÜ

 Anadolu’nun endemik nadir yılan türleri arasında gösterilen ve koruma altında olan kedi gözlü yılan Osmaneli’de görüntülendi.Korona virüs pandemi...

A+A-

 

Anadolu’nun endemik nadir yılan türleri arasında gösterilen ve koruma altında olan kedi gözlü yılan Osmaneli’de görüntülendi.


Korona virüs pandemi nedeniyle insanların eve kapanmasının ardından nesli tükenmekte olan hayvanlar da doğada görünmeye başladı. O hayvanlardan biri olan koruma altındaki kedi gözlü yılan (Telescopus fallax) Osmaneli’de görüldü. Osmaneli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Abdullah TETİK konu ile ilgili “İlçemiz İşletmecilerinden Faruk Gürbüz ilginç geldiği için kedi gözlü yılanı yakalayıp bize gösterdi. İncelediğimizde bu yılan türünün nesli tükenmek üzere olan 'Colubridae' (kırbaç yılanları) familyasından yarı zehirli Telescopus fallax yani kedi gözlü yılan olduğunu fark ettik. İlçemizde bu yılan türünün var olması nesli tükenmek üzere olan türlerden birinin varlığının bölgemizde olması bizi sevindirdi. Bu yılan türü özellikle tarım zararlıları ile avlanarak beslenen bir yılan türüdür. Fakat zehirli olan bu yılanlar insanlar için tehlikeli değildir. Zehir dişleri ağzın arkasında olduğu için ısırsalar bile zehri boşaltamazlar. Zehri sadece avlarını bayıltmada kullanırlar. O yüzden bu yılanlar görüldüğünde öldürülmemelidir. Bu yılan türüne kedi gözlü yılan denmesinin nedeni ise ışık altında göz bebekleri tıpkı kedilerin gözleri gibi dikey haldedir.” Dedi.

Kedi gözlü yılan incelendikten sonra doğaya tekrar geri salındı.

Bu haber toplam 4950 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum