KAYMAKAM'A GÖZALTI

KAYMAKAM'A GÖZALTI

Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre, Söğüt’te 2 yıldır kaymakamlık görevinin...

A+A-

Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre, Söğüt’te 2 yıldır kaymakamlık görevinin yürüten Berkan Sönmezay FETÖ/PDY soruşturması kapsamında telefonunda ByLock yüklü olduğu iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, gözaltına alındı. Sönmezay'ın makamında ve evinde arama yapıldı. 

berkan-sonmezay_700x464.jpg

Gözaltına alınan Kaymakam Berkan Sönmezay daha sonra İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildi. 
Sönmezay’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunduğu ve bu nedenle sorgulanmak üzere İstanbul’a götürüldüğü belirtildi. Söğüt Kaymakamlığına Sönmezay’ın yerine Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu’nun geçici olarak atandığı öğrenildi.

dsc_2782_1024x678.jpg
Berkan Sönmezay Kimdir ?
Berkan Sönmezay, 1978 yılında Bulgaristan’ın Kırcali şehrinde doğdu. İlkokulu Bulgaristan’da, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında açılan Kaymakamlık sınavıyla Mülki İdare Amirliği mesleğine seçilerek, sırasıyla Afyonkarahisar Kaymakam Adaylığı, Manisa-Kırkağaç Kaymakam Refikliği, Bilecik-Yenipazar, Amasya-Hamamözü Kaymakam Vekillikleri, Kastamonu Daday Kaymakamlığı, Ağrı-Diyadin Kaymakamlığı Ordu-Çaybaşı Kaymakamlığı ve Diyarbakır-Silvan Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. İngiltere’de Southampton Üniversitesinde ve Manchester Üniversitesinde dil eğitimi gördü. Diyadin Jeotermal A.Ş. de yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. 30.07.2015 tarihinden itibaren Söğüt ilçesinde göreve başlayan Berkan  Sönmezay, Söğüt Kaymakamlığı göreviyle beraber Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri Vakfı Başkanlığını ve Söğüt Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 5887 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.