KAYMAKAM ÇAKICI KİMLİK MÜRACAATINDA BULUNDU

KAYMAKAM ÇAKICI KİMLİK MÜRACAATINDA BULUNDU

Ülkemiz genelinde 01.01.2017 tarihi itibariyle uygulamaya giren “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” projesi kapsamında, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’da...

A+A-

Ülkemiz genelinde 01.01.2017 tarihi itibariyle uygulamaya giren “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” projesi kapsamında, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’da yeni kimlik kartını almak için nüfus müdürlüğüne müracaatta bulundu.

Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı nüfus müdürlüğüne giderek, gerekeli olan evrakları teslim ederek, parmak izini sisteme yükletti. Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, “Vatandaşlar yeni kimlik kartlarını almak için nüfus müdürlüğümüze müracaat edebilirler. Yeni alınacak “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı” 10 yıl süre ile kullanılacaktır. Yeni kimlik kartlarının taklit edilmesi imkânsızdır. Vatandaşlarımızın bütün kimlik bilgileri ve biyometrik fotoğrafı kart üzerindeki yongaya güvenli bir şekilde yüklenmektedir. Kimlik kartı ile güvenli kimlik doğrulaması da yapılabilecektir” dedi.

Yeni Kimlik kartı başvuruları, İnternet ya da çağrı merkezlerinden randevu alınarak yapılacağı gibi, nüfus müdürlüklerine bizzat giderek randevusuz da yapılabilecektir. Yeni kimlik kartları 16 TL bedelle vatandaşlarımıza verilecek olup, kayıp kimlik kartları için alınacak bedel 32. TL olacaktır. Yaşlı, engelli ve yatalak hastaların müracaatları ise gezici kayıt terminalleri ile alınacaktır. Yeni kimlik kartı müracaatında bulunan vatandaşlarımızın kimlikleri, PTT ile adreslerine teslim edilecektir. 

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.