KAYIBOYU ÇİFTÇİ KADINLARI İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

KAYIBOYU ÇİFTÇİ KADINLARI İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Kayı Boyu Çiftçi ve Girişimci Kadınlar Derneğinin İlk Misafirleri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Müdür Yardımcıları...

A+A-

Kayı Boyu Çiftçi ve Girişimci Kadınlar Derneğinin İlk Misafirleri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Müdür Yardımcıları Mustafa Demirbaş ve Erkal Gedikli ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Cafer Ay oldu. Yeniköylü kadın çiftçilerimizin girişimleri ve Bilecik Valisi Süleyman Elban' nın büyük destekleri ile yeni kurulan dernek, yapılması ve planlanan çalışmalar hakkında, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla köye ziyarete gelen müdürleri, köyün yöresel yemeklerinden oluşan zengin bir sofrada ağırladılar.

 

Kadınlar tüm maharetlerini sergiledikleri İlimize has unutulmaya yüz tutmuş geleneksel tatları sundukları bu güzel organizasyonların tüm kadınlara, girişimci ruha sahip herkese örnek olacağını umut ettiklerini belirttiler.
Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yıldız, "Böyle istekli, canla başla mücadele eden kadınlarımıza destek vermek bizim görevimiz kurumumuzla ilgili her konuda yanınızdayız. Yarın ki teknik gezi ile kadınlarımıza örnek teşkil edecek, Bursa Saitabat Kadınları Dayanışma Derneğine gidilerek Yeniköylü kadın çiftçilerimiz dernekle ilgili çalışmalara yönelik detaylı bilgi sahibi olacaklardır" dedi.
Böylece derneğin ilk teknik gezisi Bursa Saitabat Kadınları Dayanışma Derneğine yapıldı. Sayın Valimizin destekleriyle Bursa Yıldırım Belediyesi'nin misafiri olan 7 Kadın kurucu üyesi ve 3 teknik personelimiz bilgi ve deneyimlerini arttırmak maksadıyla Derneğin Başkanı Sermin Çakalıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Yaşadıkları her aşamayı adım adım kadınlarımıza anlatan Çakalıoğlu;  ülkenin ilk üreten kadın derneği olmalarının omuzlarına büyük sorumluluk verdiğini bu sorumlulukları gereği bilgilerini tecrübelerini sadece yurtiçindeki kadınlarla değil Arap ülkelerindeki kadınlarla bile seve seve paylaştıklarını belirtti.
Yıldırım Belediyesi yetkililerinin ağırladığı kadın çiftçilerimiz bir başka üretici derneği olan Cumalıkızık Köyünü ziyaret ettiler ve Belediyenin sosyal tesislerinde öğle yemeklerini yediler. Teknik geziden oldukça memnun olduklarını belirten Kayı Boyu Çiftçi ve Girişimci Kadınlar Derneğini üyesi kadınlar, başta Bilecik Valisi Süleyman Elban ve İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız'a ve bu gezide emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.