KARPUZ ÜRETİCİLERİ DERTLİ Mİ DERTLİ

KARPUZ ÜRETİCİLERİ DERTLİ Mİ DERTLİ

Türkiye’de en çok Karpuz üretilen bölgelerden biri olan Osmaneli ilçesi Karpuz halinde karpuz üreticilerinin sesine kulak verdik. Yılda yaklaşık,...

A+A-

Türkiye’de en çok Karpuz üretilen bölgelerden biri olan Osmaneli ilçesi Karpuz halinde karpuz üreticilerinin sesine kulak verdik. 
Yılda yaklaşık, 6 ila 8 milyon adet Karpuz fidesinin ekildiği ve 80 ila 100 Bin Ton Karpuzun üretildiği Osmaneli’de, Karpuz üreticisi çiftçilerimiz dertli mi dertli. Karpuzun bu yıl da para etmediğini, üç gündür halde karpuz satmak için beklediklerini söyleyen Karpuz üreticileri, “Bir gün daha bekleyeceğiz, satılmazsa gidip hayvan besiciliği yapan birisinin ahırına karpuzlarımızı dökeceğiz” dediler. Karpuz üreticilerimize mikrofon tuttuk, dertlerini dinledik.

Karpuz üreticileri, “Burada karpuzun fiyatını maalesef alıcılar, toptancılar belirliyor. Yine plansız üretim var. Bir yıl 5 milyon fide dikiliyor, karpuz para ediyor, ertesi yıl herkes karpuz ekiyor. Bunun planlanması gerekiyor. Ayrıca alıcılar tek tek çiftçiler ile pazarlık yapıyorlar. Oysa Kooperatif olmuş olsa, burada Karpuz bu kadar ucuza gitmez. Osmaneli Halinin bir an önce yapılarak faaliyete geçmesi gerekiyor. Birçoğumuzun traktörü kredi ile alındı. Kredilerimizi nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz. Hükümetimizin çiftçimize destek olması gerekiyor. Bu mazot paralarıyla, bu ilaç ve gübre paraları ile çiftçi para kazanamaz, Çiftçi bitmek üzere. Yetkililerin bir an önce tedbir almaları gerekiyor. Derdimiz çok, derdimizi kimlere anlatacağımızı da bilmiyoruz” dediler. 

Bu haber toplam 4577 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum