KAHVEHANE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

KAHVEHANE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Osmaneli’de 3 ay sürmesi planlanan “Veliler İle Kahvehane Sohbetleri” projesi devam ediyor.Rehber öğretmen Emrah Ulutaş ve Elif Çimen tarafından yapılan...

A+A-

Osmaneli’de 3 ay sürmesi planlanan “Veliler İle Kahvehane Sohbetleri” projesi devam ediyor.
Rehber öğretmen Emrah Ulutaş ve Elif Çimen tarafından yapılan sunular ile velilere bağımlılık ile mücadele, sağlıklı bir ailede babaya düşen görevlerin neler olduğu, çocuklardaki davranış ve uyum problemlerin de babanın desteğinin olumlu etkileri hakkında veliler bilgilendirildi.

kahvehane-toplantilarina-devam-(1).jpg
Çocukların eğitim hayatında başarılı olmalarında etkili olan ortamlar aile, okul ve yaşanılan çevre gelmektedir. Bu 3 ortam birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahip olmakla beraber çocuğun eğitiminde en önemli görev aileye düşmektedir.
Yapılan araştırmalar, huzurlu ve mutlu ailelerde yetişen çocukların okul ve iş yaşamında daha başarılı olduklarını göstermiştir.

kahvehane-toplantilarina-devam-(2).jpg
Velilere, çocuklarının başarısı için bakış açılarını olumlu yönde değiştirmelerini öneren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci  "Çocukların daha çok sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var. Her insan değerlidir, her anne babanın çocuğu da değerlidir. Çocuk zihnini ayakta tutan, anne ve babanın bakış açısıdır. Bu bakış açının daha sağlıklı işleyebilmesi için velilerimizi: 1. Çocuklarımızın ruhsal, sosyal, zihinsel v.b. gelişmelerinin sağlıklı olabilmesi, akademik yönden başarılı olabilmesi için okul ile sürekli işbirliği içinde olmalarını 2.Çocuklarınızla ile ilgili her türlü bilgi için okul idaresi ve rehberlik servisi ile iletişim kurmalarını 3.Sınıf öğretmenleri ve ders öğretmenleriyle olumlu ilişkiler kurmalarını ve okulu ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum " dedi.

Bu haber toplam 9221 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.