“KADINLARIMIZ KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLACAK

“KADINLARIMIZ KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLACAK

BEBKA Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı ile bugüne kadar birçok projeyi gerçekleştiren ve sürdürebilirliliğini sağlayan Osmaneli Belediyesi, yeni...

A+A-

BEBKA Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı ile bugüne kadar birçok projeyi gerçekleştiren ve sürdürebilirliliğini sağlayan Osmaneli Belediyesi, yeni bir proje yaparak Osmaneli Kadın Girişimciler Kooparatifi 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ,le "6.000 M2 lik Fide Üretim Serası"kuruyor.
Osmaneli Kadın Girişimciler kooperatifinin kuruluşu kısa bir süre önce olmasına rağmen özellikle Tarım Kredi Kooparatifiyle kurduğu yöresel ürün üretim ve pazarlama ağıyla özellikle salça ve ayva lokumuyla marka değerini sağlamıştı. Yakında Osmaneli'de ilçe merkezinde ilk mağazasını açacak olan kooparatifimiz, sonrası bu ağı Bilecik’te büyük bir mağaza ile genişletmeyi planlıyor. Kadın Girişimciler Kooparatifimiz Tarım Kredi Kooparatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz'ın destekleriyle büyüme sürecini hızlandırdı.
Osmaneli Kadın Girişimciler Kooparatifi Osmaneli belediyesi ile birlikte BEBKA destekli SOGEP programi ile finanse edilecek 6000 M2 fide üretim serası kuruyor. Tam otomasyon sistemli fide üretim serası bölgemizde ilk olacak. Yenilikçi uygulamalı Sera ile bölgemizde kadın girişimcilere ekonomik fayda ve istihdam sağlarken, tarımsal üretimi de öne çekerek bölge üreticisine maksimum kar sağlayacaktır. Özellikle bayan çiftcilerimizin yoğun olduğu ilçemizde Kadın Girişimciler Kooparatifimiz seralarında yetiştirdiği fidelerle, kadınlarımıza destek olarak seracılığın gelişmesine ve kadınlarımızın istihdam edilmesine, işlerinin sahibi olmalarına olanak sağlıyacaktır.
Osmaneli Kadın Girişimciler Kooparatifi Başkanı Mefaret Göbekçi yaptığı acıklamada;"Osmaneli tarımda Bilecik ilinin Antalyası olarak anlıyor. İlimizde en fazla verimli sulak tarımsal alana ve en çok tarımla uğraşan nüfusa sahip olan Osmaneli, Fide üreticiliği ve seracılıkta da örnek bir model olabilmek için Osmaneli Belediyemizin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizin, İl - İlçe Tarım Müdürlüklerimiz ve BEBKA destekleriyle hedeflerine ulaşıyor. Kadınlarımızın yoğun faaliyet gösterdiği tarımda Osmaneli Kadınları işlerinin patronları olacak. Bizlere her zaman destek olan Belediye Başkanımız Münür Şahin'e çok teşekkür ediyoruz"dedi.

kadinlarimiz-kendi-islerinin-patronu-olacak-2.jpg


Bu haber toplam 7350 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum