KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR

KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Ak Parti Osmaneli Kadın kolları başkanı Sibel Büyükgüney bir mesaj yayınladı. Kadın kolları başkanı Sibel...

A+A-

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Ak Parti Osmaneli Kadın kolları başkanı Sibel Büyükgüney bir mesaj yayınladı. Kadın kolları başkanı Sibel Büyükgüney mesajında, “İleri demokrasinin vazgeçilmez unsuru kadın hakları ve kadınların sosyal ve ekonomik katılımlarını en geniş manada hayata geçirme kararlılığımızdır. Türkiye AK Parti iktidarıyla kadınları ve gençleri merkeze alan vizyoner ve kararlı bir duruş ortaya koymuştur.Kadınlara pozitif ayrımcılık hakkı tanımıştır. Dünya, kadınları çileye terk ederken Türkiye olarak biz mazlum coğrafyamızın tertemiz insanları, kadınlarımıza her zaman şefkat elimizi uzattık ve uzatmaya devam ediyoruz. Bugün Suriye’de yaşanan insanlık dramı hepimizin canını acıtıyor. Orada katledilen masum anaların, çocukların, kötü şartlara maruz bırakılan kız çocuklarının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu nedenle bölgede yaşanan savaşın kadınlarımızı ne kadar etkilediğine de bir kez daha dikkat çekmek istiyorum.
Kadına şiddet ise insanlık suçudur. Kadınları ikinci sınıf gören, onları aşağılayan, kılık kıyafetine, rengine, inancına göre ayıran her türlü zihniyet asla kabul edilemez. Öyle kutsal bir dine sahibiz ki Peygamberimiz Hz. Muhammed ( S.A.V. ) veda hutbesinde bile kadınlara verilen değeri şu ifadeleriyle özetlemiştir: ‘Ey İnsanlar Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır.’ Bu duygularla kadının statüsünün daha da güçlü olduğu bir Türkiye’de gelecek hedeflerimize daha hızlı ilerleyeceğimiz, insanlık için barışın ve huzurun, adaletin ve sevginin çoğalmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm Osmanelili hanımlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bu tür güzel programlarda bizlerle işbirliğine her zaman ayrı bir önem veren Belediye Başkanımız Münür Şahin Beyefendiye de gazeteniz aracılığıyla ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.


Bu haber toplam 1575 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.