“KAÇAK KONAK”’IN KAÇAKLIĞI TESCİLLENDİ

“KAÇAK KONAK”’IN KAÇAKLIĞI TESCİLLENDİ

Kaçak Konak’ın Sahibi Mehmet Ergün’ün Şikâyeti Ret Edildi

A+A-

Bilecik Kamuoyunda 'KAÇAK KONAK' olarak bilinen Konak Kafe Restaurant'ın işletmecisi ve aynı zamanda Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün, Sakarya Gazetesinin 'KAÇAK KONAK' ile ilgili haberlerini Basın Ahlak Esasları'na uymadığı gerekçesiyle Basın İlan Kurumu (BİK)'e şikâyet etti. Şikâyetin üzerine Sakarya gazetesinden savunma isteyen BİK, yönetim kurulunu topladı ve karar aldı. Şikâyetlerin yersiz olduğunu ve gazetenin sorumlu gazetecilik örneği gösterdiğini açıklayan BİK, kararını Sakarya gazetesine ve şikâyetçi Mehmet Ergün'e bildirdi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim kurulunda görüşülen şikâyet üzerine Basın ilan Kurumu “Sakarya gazetesinin savunmasından ve özellikle ekindeki belgelerden de anlaşılacağı üzere ‘KAÇAK RESTAURANTTA RESMİ YEMEK’ başlıklı şikâyet konusu haberde adı geçen Konak Cafe Restaurant'ın inşaat ruhsatı olmasına rağmen henüz çalışma ruhsatı bulunmamaktadır. Bu açıdan, adı geçen Gazetenin haberi doğru olup, gerçeği yansıtmakta, ‘sorumlu gazetecilik’ ilkesi çerçevesinde de bu konuda kamuoyunu bilgilendirmektedir.'denildi.

BİK, Mehmet Ergün'ün şikâyetçi olduğu 'KAÇAK RESTAURANTTA RESMİ YEMEK' ile 'CHP'Lİ ÜYE TEPKİ GÖSTERDİ!' haberlerine ilişkin değerlendirmesinde gazete ile ilgili herhangi bir müeyyide uygulanmasına mahal olmadığına karar vererek,"Sakarya gazetesinin savunmasından ve özellikle ekindeki belgelerden de anlaşılacağı üzere ‘KAÇAK RESTAURANTTA RESMİ YEMEK’ başlıklı şikâyet konusu haberde adı geçen Konak Cafe Restaurant'ın inşaat ruhsatı olmasına rağmen henüz çalışma ruhsatı bulunmamaktadır. Bu açıdan, adı geçen Gazetenin haberi doğru olup, gerçeği yansıtmakta, ‘sorumlu gazetecilik’ ilkesi çerçevesinde de bu konuda kamuoyunu bilgilendirmektedir' ifadelerine yer verdi. 

Sakarya Gazetesinin 'KAÇAK KONAK' ile ilgili haberlerini Basın İlan Kurumu'na şikâyet ederek resmi ilanların kesilmesini isteyen Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün'e tokat gibi cevap BİK’ ten geldi. 

Basın İlan Kurumu (BİK)vermiş olduğu Değişim gazetesi ve Konak Kafe Restaurant’ın sahibi Mehmet Ergün’ün şikâyeti üzerine vermiş olduğu kararda “Sakarya gazetesinin 20 Mayıs 2016 tarihli nüshasının 1 inci ve devamı 7 nci sayfasında ‘KAÇAK RESTAURANTTA RESMİ YEMEK’ ile 25 Mayıs 2016 tarihli nüshasının 1 inci ve devamı 2 nci sayfasında ‘CHP'Lİ ÜYE TEPKİ GÖSTERDİ!’ başlıklarıyla yayımlanan haberleri, yukarıda belirtilen gerekçelerle, Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının 1 inci maddesinin (ı) ve (i) bentlerini ihlal etmediğinden, anılan Gazete hakkında 195 sayılı Kanunun 49 uncu maddesinin (a) bendine göre müeyyide uygulanmasına mahal olmadığına” karar verilmiştir” denildi.

Basın İlan Kurumu'nun şikâyete konu haberlerin ve Sakarya Gazetesinin karşı savunmasıyla birlikte verdiği kararın yer aldığı tam metni Bilecik Sakarya Gazetesinin İnternet Haber Sitesinden okuyabilirsiniz. 

Bu haber toplam 3836 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.