İYİ PARTİ’NİN BİLECİK KURUCU İL BAŞKANI AHMET GÜRSES OLDU

İYİ PARTİ’NİN BİLECİK KURUCU İL BAŞKANI AHMET GÜRSES OLDU

1 Kasım seçimlerinden sonra MHP’de başlayan muhalefet hareketi, MHP’de olağanüstü kurultayı yapamayınca, mahkeme süreçlerinin ardından MHP’den ayrılarak...

A+A-

1 Kasım seçimlerinden sonra MHP’de başlayan muhalefet hareketi, MHP’de olağanüstü kurultayı yapamayınca, mahkeme süreçlerinin ardından MHP’den ayrılarak yeni bir parti kurma çalışmalarına başlamıştı. Meral Akşener başkanlığında, MHP Genel Başkan Adaylarından Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın da katılması ile 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti kurulmuştu. İYİ Parti Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Bilecik Kurucu İl Başkanı olarak Ahmet Gürses’in atandığı açıklandı.

Bilindiği gibi Ahmet Gürses, 15 Şubat 2015 tarihinde yapılan il kongresinde MHP Bilecik İl Başkanı olarak seçilmişti. 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan muhalefet hareketine katılan Ahmet Gürses, olağanüstü kurultay için imza veren 16 il başkanı arasında yer alıyordu. MHP’deki muhalif harekete destek olduğu için 25 Şubat 2016 tarihinde görevden alınan Ahmet Gürses ve yönetimi, Meral Akşener hareketine destek vermişlerdi.

İYİ Parti teşkilat işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın tarafından bugün açıklanan Kurucu İl Başkanları listesinde Ahmet Gürses’de Bilecik Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. İYİ Parti Bilecik İl Başkanı olarak görevlendirilmesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ahmet Gürses;  Yaklaşık 1,5 ay önce kendisine bu görevin verileceğinin söylendiğini ifade etti. Gürses, partinin kuruluş çalışmaları esnasında kendi ismi üzerinde mutabık kılındığını kaydederek, “Türkiye’de kurucu il başkanlıkları arasında ilk aranan isimlerden biri bendim. Partimizin üst düzey yöneticileri il başkanlıkları için yaptıkları çalışmalarda 6 il üzerinde mutabık olmuştu. Bunlardan birisi de Bilecik’ti ve il başkanlığı için benimle ilgili ortak karar alınmıştı. Son olarak Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın tarafından kurucu il başkanları açıklandı.

İlimize hayırlı olsun inşallah. Bilecik ve Türkiye iyi olacak” dedi. 

Bu haber toplam 4153 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum