İSTİKLAL MARŞIMIZ 99 YAŞINDA

İSTİKLAL MARŞIMIZ 99 YAŞINDA

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılarak, Milli Mücadelenin Kahramanlarına, Türk Ordusuna, Türk Milletine armağan ettiği ve 12 Mart 1921 tarihinde...

A+A-

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılarak, Milli Mücadelenin Kahramanlarına, Türk Ordusuna, Türk Milletine armağan ettiği ve 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilen istiklal marşının, milli marşımız olarak kabul edilişinin 99. yıldönümü münasebetiyle Osmaneli Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda program düzenlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan programa Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin İlçe Kamu Kurum ve Daire Amirleri, Siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlanan anma töreninde; günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı oratoryo gösterisi ile videolar izlendi. Okullarımız öğrencilerinin şiirler okunması ile gösteriler yapıldı. Mehmet Akif Ersoy adlı şiirleri ve İstiklal Marşımızı okumada derece alan öğrencilerimize ödüllerinin verilmesi ile tören programı sona erdi.
Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz; “İstiklal Marşımızın şairi, Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ve Millî Mücadelemizin tüm kahramanlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi. 

aw961633_03.jpg

 

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.