MÜNÜR ŞAHİN

MÜNÜR ŞAHİN

İSMAİL SERBEST’İN OSMANELİ DE BİLİNMEYEN HAYIRSEVER YÜZÜ

A+A-

Vefat eden İsmail Serbest’in hayırseverliğini sizlerle paylaşmak istedim;Eski Spor Bakanımız Bahattin Şeker Osmaneli ye havuz yapılabilmesi için bir hafta içinde yer bulmamız durumunda Osmaneli ye havuzun hemen ihale edileceğini söyliyerek konuyla ilgilenmemi rica etti.O zaman Osmaneli Spor kulübü başkanıydım.Dönemin Osmaneli Kaymakamı Deniz Sürmen,bugünkü Bilecik SMMMO başkanı Süleymanm Kıral ile birlikte arsa arayışına başladık. Dikici’nin benzinliği ile Bugünkü parkın olduğu alanda tüm arsa sahipleri ile görüştük,Memleketin varlıklı aileleriylede görüştük ama maalesef hiç kimse yer vermedi. 

Paramızda o gün için aramızda toplamak suretiyle hazırdı.Çok yere baktık,ümitlerimiz tükenmek üzereyken İsmail Serbest Amca damadı Murat Kıral’la arsasının yarısını verebileceğini bizlere iletti.Duygulanmıştık,İsmail amca cok alcak gönüllüydü.Memlekete tesis olsun evlat dedi.Cüzzi bir bedel istedi,fazlasınıda almadı.
İsmail amca varlıklı biri değildi,ama tüm Osmaneli ye büyük ders vermişti.Sonucta arsayı İsmail amcadan aldık,o zamanki spor bakanımız Bahattin Şeker’e arsamızın hazır olduğunu bildirdik ve bugünkü yüzme havuzu bu şekilde ilçemize kazandırıldı.Bahatin beye ve İsmail amcaya teşekkür ettik.
O günerde arsalarını yüzme havuzu için vermeyen varlıklı aileler “o kadar uzağa havuz yapılırmı”diyerek bizleri eleştirdiler.Ama sabrettik,gerceğide kimse bilmiyordu.Bugün İsmail Serbest Allahın rahmetine kavuştu,Kendisini rahmetle,saygıyla,minnetle anarken,arkasından dualarımızı gönderirken konuyu sizlerle paylaşmak istedim.
Aynı durumlarla karşılaşmamak için belediye başkanı olur olmaz belediye hizmet alanlarını hızla kamulaştırmamızın altında yatanda gercek bu.Osmaneli ye yatırım planlandığında hemen arsayı hazır tutup verebilmek için süratle belediyemize arsalar aldık.Bugün Allah bizlere bu imkanı verdi.Allah İsmail Amca gibi hayır sever gönül zenginlerini memleketimizden eksik etmesin.

Bu yazı toplam 2111 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.