İŞGEM PROJESİ İLE ESKİ ÇARŞI CANLANACAK

İŞGEM PROJESİ İLE ESKİ ÇARŞI CANLANACAK

Osmaneli Belediyesi uzun süredir üzerinde çalıştığı, eski çarşı olarak bilinen Camicedit ve Camikebir Mahallerinin kesişme noktası olan Sakarya caddesini...

A+A-

Osmaneli Belediyesi uzun süredir üzerinde çalıştığı, eski çarşı olarak bilinen Camicedit ve Camikebir Mahallerinin kesişme noktası olan Sakarya caddesini düzenlemek için yaptığı projenin mutabakatını BEBKA ile imzaladı. 
Osmaneli Belediyesi tarafından Sakarya caddesinde bulunan eski tarihi Konakları (Ali Kezer Konağı (278 m2), Fadıl Bozkurt Konağı (420 m2), Nezaket Ay Konağı (220 m2), Bekir Güven Konağı (192 m2), Necla Hanım Konağı (535 m2), Müzeyyen Yalçınkaya Konağı (155 m2) ve Sebahat Keçeli konakları (356 m2) imzalanan bu proje ile restorasyon ve tadilat çalışmaları sonucu İŞGEM’ DE işlik olarak kullanılacaklardır. 
Bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacıyla bölgedeki girişimcilik ve yenilikçilik kapasitesini geliştirerek ekonomiye destek sağlayacak iş geliştirme merkezi (İŞGEM) kurulması planlanmaktadır. Osmaneli’nin eski tarihi çarşısını eski haliyle koruyarak yenileyecek olan Osmaneli Belediyesi, çarşıya tarihi özelliğini tekrardan kazandırarak hem çarşının canlanmasını, hem de yıkılmaya yüz tutan tarihi konakları turizme kazandırmayı amaçlamaktadır. Osmaneli belediyesi tarafından yapılan projenin onaylanması ile, tarihi çarşının restorasyonu için 1.200.000 (Bir Milyon İki Yüz Bin )TL ödenek ayrılmıştı. Bursa, Eskişehir, Bilecik kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) 2017 yılı çalışma programına eklenen İŞGEM İş Geliştirme Merkezinin mutabakat metni Osmaneli Belediyesi ile BEBKA arasında imzalanarak yürürlüğe girmiş oldu. 
Mutabakat metninin imzalanmasından sonra konu ile ilgili olarak açıklama yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Osmaneli’nin eski tarihi çarşısını yeniden eski günlerine döndürme çabası içerisindeyiz. Geçmiş yıllarda Osmaneli’nin en hareketli bölgesi olan Aynalı kahve ve civarı yeniden o hareketli günlerine dönecektir. Yapmış olduğumuz projenin mutabakat metnini imzalayarak 2017 yılı yatırım programına sokmuş bulunmaktayız. Tarihi konaklarımızı restore ederek, Osmaneli’nin hem turizm potansiyelini artıracağız, hem de hemşerilerimize yeni iş kapıları açacağız. Eski tarihi çarşımızda oluşturacağımız İş Geliştirme Merkezimiz şimdiden Osmaneli’mize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.  


Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.