İNSANLARA SIRA GELMEDEN BİR ÇARE BULUN

İNSANLARA SIRA GELMEDEN BİR ÇARE BULUN

Gazetemizi ziyaret eden Osmaneli Oğulpaşa Köyü 1. Azası İsmail Doğan, yetkililere seslenerek, “Sıra İnsanlara gelmeden yetkililer bir çare bulsunlar”...

A+A-

Gazetemizi ziyaret eden Osmaneli Oğulpaşa Köyü 1. Azası İsmail Doğan, yetkililere seslenerek, “Sıra İnsanlara gelmeden yetkililer bir çare bulsunlar” diye seslendi.

img_8916.jpg

Gazetemizi ziyaret eden İsmail Doğan, “Köylü ve çiftçiler olarak yabani hayvanlardan çektiğimiz çileyi hiçbir şeyden çekmedik. Tarlalarımıza ektiğimiz ürünleri domuzlar yiyiyor, tarlalarımızı mahf ediyor. Domuzlar yüzünden tarlalarımızdan ürün alamıyoruz. Çiftçiliği bırakma noktasına geldik.

20170327_181254.jpg

Şimdi de köyümüze ve civarına dadanan canavar yüzünden köpeklerimiz bir bir yok olup gidiyor. Köpeklerimiz biz köylüler için çok önemli hayvanlar. Köylerde evlerimizin ve davarlarımızın bekçisi olan köpeklerimizi yiyen canavara yetkililerimiz artık bir dur desinler. 45 gün içerisinde sadece bizim köyümüzden 4 köpek canavar tarafından öldürüldü, bir köpek de kayıp.

k2-001.jpg

Yine Benli köyünden Rasim Gürbıyık adlı arkadaşımızın da 9 köpeğini parçalayarak yediler. Canavar köpeklerimizi avda veya davarda değil, gece gelip köyümüzden alıp yiyiyor. Bizler gece olduğu zaman köyümüzde dışarı çıkmaya korkar hale geldik. Yetkililere sesleniyorum. Köyümüze ve bölgeye gelerek bu konuda inceleme yapsınlar. Köpeklerimizi yiyen bu hayvandan bizleri kurtarsınlar. Yarın kış geldiğinde yiyecek köpek bulamazsa, İnsanlara saldırmasından korkuyoruz. Doğaya sahip çıkma adına yabani hayvanları vurmanın yasak olduğunu bizlerde biliyoruz ve bu hayvanları vurmuyoruz. Fakat nereye kadar bu böyle devam edebilir. Köylerimizde köpek kalmadı. Yarın bizlere, çoluk çocuğumuza saldırırlarsa bunun vebalini kim ödeyecek.  Yetkililere rica ediyoruz, bir çare bulsunlar. En azından köyümüze gelerek bir araştırma yapsınlar” dedi.

k3.jpg

Bu haber toplam 10156 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.