İNŞAAT ŞANTİYELERİNE DENETİM

İNŞAAT ŞANTİYELERİNE DENETİM

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Ömer Bolat,  İl  Müdür Yardımcısı Seda Bayrakçı, Yapı Denetim Şube personellerinden Mimar...

A+A-

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Ömer Bolat,  İl  Müdür Yardımcısı Seda Bayrakçı, Yapı Denetim Şube personellerinden Mimar Erdem Sönmez, İnşaat Mühendisi Füma Çelik ve İnşaat Mühendisi Bahri Tunçer tarafından Bilecik’te faaliyet gösteren yapı denetim kuruluşu ve kuruluşun denetimini  üstlendikleri inşaatlarda büro ve şantiye denetimleri gerçekleştirildi.

Yapı denetim firmasının ofis koşulları başta olmak üzere gerekli evraklarının, denetimlerini üstlendikleri işlerin onaylı projeleri ile ruhsat dosyalarının incelendiği büro denetiminde İl Müdürü Bolat gözlemlediği bazı hususları belirterek ruhsat alma sürecindeki işleyişte  olması gerekenler hakkında  bilgi  verdi.
Büro denetiminin akabinde gidilen şantiyede yapılan imalatların ruhsatlı proje ve eklerine uygunluğu incelendi. Statik projede kalıp planı, kesit ve detaylara göre donatı çap, aralık ve adetleri ölçülerek kontrol edildi. İl Müdürü denetim esnasında hazır bulunan, yapı denetim personelleri, şantiye şefi ile ustalara demir ve kalıp imalatlarındaki uygulama tekniklerinden bahsederek, şantiyede dikkat edilecek hususlar ile  iş güvenliğinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca ustalara Mesleki Yeterlilik Belgesinin önemi hakkında bilgi vererek inşaatlarda  belgesiz usta çalıştırılmayacağını ve bu kapsamda belgesi olmayan, ücretsiz ustalık eğitimlerinden yararlanmak isteyenlerin Müdürlüğe müracaat edebileceğini söyledi.
Denetimin son kısmında tamamlanma aşamasına gelmiş bir inşaatta ince işlere ait imalatlar ve çevre düzeni çalışmaları kontrol edildi.
Bilecik’te  4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında İl Müdürlüğü teknik personellerince  2017 yılı içerisinde 112 adet şantiye ile 7 adet büro denetimi gerçekleştirildi. İl Merkezi ve ilçelerde şantiye denetimleri aralıksız devam edileceği belirtildi.


Bu haber toplam 3019 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.