İLKÖĞRETİM HAFTASI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

İLKÖĞRETİM HAFTASI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Osmaneli'de İlköğretim Haftası dolayı ile Hükümet konağı bahçesinde ve Osmaneli İlkokulunda törenler  düzenlendi. İlk olarak Hükümet konağı...

A+A-

Osmaneli'de İlköğretim Haftası dolayı ile Hükümet konağı bahçesinde ve Osmaneli İlkokulunda törenler  düzenlendi. İlk olarak Hükümet konağı bahçesinde çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci,okul müdürleri ilçemizde görevine yeni başlayan öğretmenler  ve öğrenciler katıldı.

img_3626.jpg

Tören  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  Atatürk büstüne çelenk konulması ile başladı.Saygı duruşun ardından Esengül Polat eşliğinde  İstiklal Marşı okundu. Tören  de Bilecik Milletvekillerinin gönderdikleri mesajlar ile devam etti. Bilecik Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir gönderdiği mesajda "2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, onlara en iyi imkanları sağlamaya çalışan ailelerinin ve ülkenin her köşesinde büyük fedakarlıklarla hizmet veren öğretmenlerimizin coşkusunu yürekten paylaşıyorum.

Okul; insan hayatında aileden sonra en önemli basamak, bireyi hayata hazırlayan, çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunan geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Bu kapsamda eğitim davası, her dönemde Türkiye’nin en öncelikli meselelerinden biri olmuştur.

Bugün de hükümet olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkanlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içindeyiz. Öğrencilerimizin okul öncesinden, üniversiteye kadar çağın gereklerine uygun eğitim almaları, teknolojik imkanları en yüksek seviyede kullanmaları ve eğitim fırsatlarından aynı derecede faydalanmaları için, hükümetlerimiz döneminde en büyük bütçeyi eğitime ayırarak, büyük eğitim atılımları gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimiz 14 yılda yapılan reformlar ve yatırımlar sayesinde bugün eğitimde fiziki altyapı sorunlarını büyük ölçüde geride bırakılmıştır.

Geleceğimizin güvencesi, bilginin takipçisi, araştırmacı ve her yaşta eğitime açık bireyler olarak yetiştireceğimiz çocuklarımızdır. Yeni Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi biçimde hazırlamakta kararlıyız. Eğitime ve insana yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu biliyor bu anlayış içinde geleceğe yön verecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz.Yeni ve Büyük Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi biçimde hazırlamakta kararlıyız, emin adımlarla hedeflerimize doğru ilerliyoruz.Bu vesile ile öğretmenlerimize, çocuklarımızın yetiştirilmesindeki büyük fedakarlıkları, emekleri ve gönüllerinden gelen sevgi için teşekkür ediyor, ilköğretim haftasının ve 2016-2017 eğitim öğretim yılının, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum." dedi

 

Bilecik Chp Milletvekili Yaşar Tüzün ise "Eğitim toplumların temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan gelişmesinde rol alan en önemli faktördür,bilimsel,sosyal ve kültürel gelişimin altyapısıdır.Ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi eğitimli gençler sayesinde mümkündür.Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün değimiyle " Eğitimde feda edilebilecek tek bir fert yoktur..."Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere edebiyete intikal eden eğitim camiamızın tüm neferlerini saygıyla anıyor;geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza;anları yetiştiren öğretmenlerimize ve fedakar annelerine,babalarına,velilerine başarılı huzur dolu bir eğitim yılı diliyorum" dedi.  Hükümet konağında  düzenlen  çelenk koyma töreni  Osmaneli ilkokulundan devam etti

 

img_2033.jpg

Osmaneli  ilkokulundaki törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Törene Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı,Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba,İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç,okul müdürleri,veliler katıldı.Osmaneli İlkokulu Müdürü Necip Akkanat günün anlama ve önemini belirten konuşmayı yaptı.Konuşmasından velilerde tavsiyede bulun okul müdürü  "Devletimizin,öğretmenlerimizin ve velilerimizin ortak amacın öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir.Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize,okulunuza  sahip çıkmak ve desteklemektir.Bu nedenle sürekli okullarınızı,öğretmenlerinizi ziyaret ediniz.Öğrencinizle ilgili olunuz.Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil,eğitim yönünden de gelişmesi için imkanlarınızı sonunda kadar kullanınız" dedi.

Osmaneli ilkokulu Müdürü Necip Kanat okul bahçesinin bozuk olduğunu söyleyerek çocukların burada oyun oynayamadığını teneffüslerde yaralanmalar olabildiğini okul bahçesinin düzenlemesini istedi.

img_2147.jpg

Program 3.sınıf öğrencilerinin sergiledikleri 'Anadolu Ateşi' gösterisi ile devam etti. 2.Sınıf öğrencileri ise Harmandalı gösterisini sergilerken 2/D sınıf öğretmeni Hasan Kayalı'nın öğrencilere eşlik etmesi ile gösteri velilerden,öğrencilerden ve törene katılanlardan büyük beğeni ve alkış aldı.

Sınıf Öğretmeni Hasan Kayalı "Müziklerimiz  milli değerlerimizin önemli öğelerindendir.Zeybek müziklerimiz içinde benim için ayrıcalıklı yere sahip.Egeli Kütahyalı olduğum için bu müziğe aşinayım seviyorum. Öğrencilerimde sevdiler, Efelik efendiliktir sözünü esas alarak zeybeğimizi oynuyor, oynamaktan mutlu oluyoruz. Ülkemizin bütün müzikleri, her coğrafyamızın kültürü çok güzel.Ülkemizi ve kültürlerimizi çok ama çok seviyoruz." dedi.

img_2096.jpg

Programda 4/B  öğrencisi Hasan Saçar  ilköğretim haftası ilgi yazısını okurken 1/D sınıfı  öğrencisi Özen Kurnaz ve 4/C sınıfı  Rana Kezönü şiirlerini okudular.

Program da 4.sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilere hoş geldiniz çiceği verirken 1.Sınıf öğrencilerine balon dağıtımı ile sona erdi.Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci öğretmenler odasında öğretmenleri ziyaret ederek yeni eğitim öğretim yılı ilgili başarılar dilediler. Milli Eğitim Müdürü "Çocuklarımızı hep birlikte bugünden, yarına dünyasında söz sahibi olacak şekilde yetiştirmek için öğretmen veli el ele vermek zorundayız. Amacımız okul-aile işbirliğinin sağlanmak, çocuklarınızın önündeki engelleri birlikte aşmak, ilgi ve desteklerinizi almaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, İlköğretim Haftasının ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

foto-galeri.png

Bu haber toplam 3758 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.