İLÇE BAŞKANI ER’DEN BAŞKANA TEPKİ

İLÇE BAŞKANI ER’DEN BAŞKANA TEPKİ

CHP Osmaneli İlçe Başkanı İsmail Er, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in kapalı pazarda tezgâh açan pazarcı esnafının yerlerine yaptığı...

A+A-

CHP Osmaneli İlçe Başkanı İsmail Er, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in kapalı pazarda tezgâh açan pazarcı esnafının yerlerine yaptığı %150’lik zammı protesto etti. CHP İlçe Başkanı İsmail Er sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; 
“Osmaneli’de kapalı pazar esnafı Osmaneli belediye başkanı Münür Şahin’den şikâyetçi.
Bozüyük belediyesi halkın zamlardan etkilenmemesi ve ucuz alışveriş yapması için pandemi dolayısı ile pazarcı esnafına zam yapma yerine %25 indirim yaptı, Münür Şahin ise pazarcı esnafına yüzde %150 ye varan zam yaptı. Türkiye'nin hiç bir belediyesinde böyle zam yoktur görülmemiştir! Osmaneli’ne görünen hizmet yok, bol bol zam yağmuru var! diye dert yanıyor pazarcı esnafı.
Sayın Başkan İktidar partisine geçeceğim kaynak yağacak para yağacak dedi pazarcı esnafına yaklaşık yüzde %150 varan zam yaptı günahtır, yazıktır diye dert yanıyor pazarcı esnafı” dedi. 

İlçe Başkanı İsmail Er açıklamasına devamla; 
“İlçemiz Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin tarafından pazarcılara yapılan yüzde % 150 lere varan zam tepki çekti. Zamma isyan eden onlarca pazarcı esnafı İlçe başkanlığımıza şikâyette bulundu. Kurtarın bizi diye.
Osmaneli İlçemizde pazarcı esnafının ödediği yer parasına Osmaneli Belediye başkanı Münür Şahin tarafından, yaklaşık yüzde %150 lere varan zam yapıldı. Corana virüs Krizinin etkisiyle zar zor geçimlerini sağlayan pazarcı esnafları, yapılan zamma büyük tepki gösteriyorlar. Zamma isyan eden onlarca pazarcı esnafı konuyu görüşmek üzere gittiği Belediyede Münür Şahin ile görüştüklerini fakat Başkan zamdan kesinlikle dönüş olmayacağını ısrarla belirttiğini ilettiler. Pazarcılar sorunun çözülmez ise Belediye Binası önünde basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalışacaklarını da belirttiler.
Ayriyeten Osmaneli Köylü vatandaşlarımız kendi ürünlerini üretip pazara getiren köylülerimiz, geçim kaynaklarını sağlayan köylü çiftçilerimize de bu sözleşmeler zorla imzalatılıp çıkmazda olan çiftçimize bir darbede başkan Münür şahin’den geldiğini belirttiler. Kendi çiftçimiz küçük üreticimiz, yer parası altında eziliyoruz diyerek isyan ettiler.
“EĞER BU İŞ ÇÖZÜLMEZSE DAHA ÜST MAKAMLARA ÇIKACAĞIZ”
“Osmaneli Kapalı Pazar esnafı yer paralarına yapılan yüzde %150 lere varan zamları protesto etmek için belediyeye geldik başkan ile görüştük, Başkan beyler zamdan kesinlikle dönüş olmayacağını ısrarla belirttiğini ilettiler. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu işin çözülmesini istiyoruz. Yer paralarını toplayamayacak arkadaşlarımız var. Yer parasını toplayamadığı için tezgâhını kapatıp gidecek arkadaşlarımız var. Eğer bu iş çözülmezse daha üst makamlara çıkacağız” Lütfen Ana Muhalefet olarak sesimize kulak olun diyerek İlçe başkanlığımıza başvurdular.
Pazarcı esnafımızın sesi kulağı takipçisi olacağız. 
Bu ekonomik krizde, Dünyanın ve ülkemizi etkisi altına aldığı ülkemizin hastalık ile savaştığı bu günlerde Sayın Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Pazarcı esnafımıza destek olacağı indirim yapacağı yerde yaptığı yüzde %150 lere varan Zam’ ı kınıyoruz ve Eski fiyatlarına dönene kadar takipçisi olacağımıza söz veriyoruz.

thumbnail_ilce-baskani-erden-baskana-tepki-2.png

Bu haber toplam 15524 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum