İL GENEL MECLİS’İNDE YÜKSEK TANSİYON

İL GENEL MECLİS’İNDE YÜKSEK TANSİYON

 Ak Parti’den Bozüyük İl Genel Meclisi üyesi seçildiği halde, İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde, partisinin karşı çıkmasına rağmen...

A+A-


 Ak Parti’den Bozüyük İl Genel Meclisi üyesi seçildiği halde, İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde, partisinin karşı çıkmasına rağmen aday olan, muhalefetin oyları ile de Başkanlığa seçilen Oğuz Sertler’in başkanlığı döneminde İl Genel Meclisinde Enteresan işler olmaya devam ediyor. 
Yeni yılın ilk birleşiminde Denetim komisyonu seçimlerinde Ak Parti’li daha önceki meclis başkanı Serkan Yıldırım tarafından Denetim komisyonu üyeliğine önerilen ve Ak Partili meclis üyelerinin oyları ile seçilen Oğuz Sertler’in, Denetim komisyonuna seçilmesi, kamuoyunda Enteresan olarak karşılanmıştı. Ak Partiden ihraç edilen bir meclis üyesinin Ak Partili meclis üyelerince önerilip seçilmesi, Ak Parti’nin İl Genel Meclisinde ağırlığının kalmadığını, muhalefete düştüğünü göstermişti. İl Genel Meclisinin daha sonraki birleşiminde SYDV mütevelli heyetine, MHP ve CHP’li üyelerin önerdiği isimlerin seçilmesi, Oğuz Sertler ve MHP, CHP İl genel Meclisi üyelerinin Ak Parti’ye Golü atması olarak algılanmıştı.
Tüm bu yaşananlardan sonra Ak Parti’li İL Genel Meclisi üyeleri özellikle siyasi çevrelerde çok eleştirilmişti. SYDV Mütevelli heyetine Bilecik Merkez ilçede, Söğüt, Bozüyük ve İnhisar’da MHP’li İl Genel Meclisi üyelerince önerilen isimlerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Merkez karşıtı olmaları, yine Bozüyük’te seçilen mütevelli heyeti üyelerinin CHP’li olmaları da MHP parti teşkilatlarınca tepki çekmişti. Yapılan bu seçimlerden sonra MHP Genel Merkezi’nin Bilecik İl Teşkilatını arayarak olaya müdahale etmelerini istemesi de, İl Genel Meclisinde yaşananları Enteresan hale getirmişti. Denetim Komisyonu ve SYDV Mütevelli heyetine seçilen üyeleri onaylamayan Bilecik Valisi Süleyman Elban, tekrar görüşülmesi için meclise iade etmişti. 16 Ocak Pazartesi günü yapılan İl Genel Meclisi toplantısında Vali Süleyman Elban’ın görüşülmesi için Meclise gönderdiği Denetim Komisyonu kararı aynen geçerken, SYDV Mütevelli heyetine seçilenler de büyük oranda aynen geçti. Bu durum karşısında İl Genel Meclisinde hararetli tartışmalar yaşandı. CHP’li Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz, tartışmalar sırasında Ak Parti’li İl Genel Meclisi Üyesi Serkan Yıldırım’ın üzerine yürüdü. Diğer İl Genel Meclisi üyelerinin araya girmesi olası bir kavgayı önledi. Daha önce Osmaneli Haber Gazetesi olarak yapmış olduğumuz “İL GENEL MECLİSİNDE ENTERESAN İŞLER” ve “KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ” haberleri ile bugünlerin geleceğinin işaretlerini vermiştik. Bakalım bundan sonraki toplantılarda Bilecik İl Genel Meclisinde hangi Enteresan işler olacak. 

 


Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.