İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞINDA YENİ DÜZENLEME

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞINDA YENİ DÜZENLEME

Osmaneli’de resmi olarak 2. El oto alım satım yapan tek Oto Galerici olan Hüseyin Kümbet, 2. El oto alım satımı ile getirilen yeni düzenlemeyle ilgili...

A+A-

Osmaneli’de resmi olarak 2. El oto alım satım yapan tek Oto Galerici olan Hüseyin Kümbet, 2. El oto alım satımı ile getirilen yeni düzenlemeyle ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında hazırlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı"nı "devrim" olarak nitelendiren Hüseyin Kümbet, düzenlemeyi desteklediklerini bildirdi. Taslak ile ikinci el taşıt ticaretinin yalnızca bu işle ilgilenen tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılması hedefleniyor. Bu işle uğraşmayan vatandaşlar ise bir yılda 3'ten fazla ikinci el araç satışı yapamayacak. Osmaneli’de Sigortacılık ve oto alım satım işi yapan Hüseyin Kümbet gazetemize yaptığı açıklamada, hükümetin ikinci el piyasasına çekidüzen vermek için 2015 yılında çıkan "torba yasa"yla Gümrük ve Ticaret Bakanlığına yetki verdiğini hatırlattı. Hüseyin Kümbet, bu taslakla ikinci el otomobil alım satımlarının nasıl yapılacağının belirleneceğini ifade ederek, "İkinci el araç satışlarında çok ciddi anlamda vergi kaybı var. 2015'te noterlerde yaklaşık 5 milyon civarında ikinci el araç alım satımı yapıldı. Bu araçların yaklaşık 1,5-2 milyonunun faturası kesilerek devlete vergisi ödendi. Geri kalan 3 milyonun aracın vergisi kayıp. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bunun önüne geçmek için bir çalışma başlattı." dedi. İkinci el piyasasına bu yönetmelikle düzen geleceğini vurgulayan Kümbet, "Herkes ikinci el alım satımı yapamayacak. Bakanlık veya galerici odaları tarafından verilecek yetki belgesiyle alım satımlar yapabilecek. Yetki belgesi de vergi levhası, iş yeri açma ruhsatı, oda kaydı olan ve odalara müracaat edecek kişilere verilecek. Yapılan değerlendirme sonucu Bakanlık tarafından 'ikinci el araç alım satımı yapabilir' diye bir yetki belgesi verilecek. Noterlerde de bu belgelerle satış yapılacak." diye konuştu.

"DÜZENLEMEDEN MEMNUNUZ VE DESTEK VERİYORUZ"

Bu çalışmayla galericilere ciddi anlamda sorumluluk yükleneceğine dikkati çeken Kümbet, "İkinci el araç düzenlemesi Türkiye'de bir devrim niteliğinde. Yılda satışı yapılan yaklaşık 5 milyon araçtan 3 milyonunun kayıp olan vergisi devlete adam gibi ödenecek. Piyasada güven ortamı olacak. Galericiler olarak bu düzenlemeden memnunuz ve destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2271 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.