HIZLI TRENDEN VAZGEÇTİK, KARA TRENE DE RAZIYIZ

HIZLI TRENDEN VAZGEÇTİK, KARA TRENE DE RAZIYIZ

Osmaneli ilçesi, Trakya’yı İstanbul’u, Eskişehir, Kütahya, Burdur, Antalya gibi illere bağlayan ana yol güzergâhında olmasına rağmen, Osmaneli’li...

A+A-

Osmaneli ilçesi, Trakya’yı İstanbul’u, Eskişehir, Kütahya, Burdur, Antalya gibi illere bağlayan ana yol güzergâhında olmasına rağmen, Osmaneli’li vatandaşlar ulaşım konusunda zorluklar yaşamaktadırlar. 
Karayolu Osmaneli ilçesinin dışına alındığından beri, Osmaneli’li vatandaşlar İstanbul’a, Eskişehir’e gitmek için ya Adapazarı’na ya da Bilecik’e gitmek zorunda kalıyorlar. Çünkü Osmaneli’nin yol güzergâhında otobüslerin yolcu alıp, yolcu indirecekleri bir otogarı henüz yok. Otobüs firmaları da Osmaneli’nin içine girmediklerinden İstanbul veya Eskişehir’de Osmaneli’ye gelecek yolculara ya Bilecik, ya da Adapazarı bileti kesiyorlar. Vatandaşlar da mecburiyetten dolayı Osmaneli’ye aktarmalı olarak gelmek zorunda kalıyorlar. Osmaneli’de geçmiş yıllarda seyahat için en çok kullanılan Tren’de, hızlandırılınca, Osmaneli ilçesinde durmaz oldu. Osmaneli’li vatandaşlar Hızlı trenin hiç olmazsa günde bir veya iki kez Osmaneli’de durmasını, ya da hızlandırılmamış eski Trenlerin günde birkaç kez sefer yapmalarını istiyorlar. Gazetemize seyahat konusundaki dertlerini anlatan Osmaneli’li vatandaşlar, “Birçoğumuzun ya oğlu, ya kızı, ya da bir yakını İstanbul’da, Eskişehir’de. Bunların yanına gitmek için Osmaneli’den buralara otobüs yok. Ya Bilecik’e gideceğiz, ya da Adapazarı’na. Yine bu illerden Osmaneli’ye gelmek içinde aktarmalı olarak seyahat etmek zorunda kalıyoruz. Belediye Başkanımızdan ricamız, çevre yolunun yanında yapılacak olan otogarı bir an önce yapsın. Otobüs firmaları Osmaneli’ye bilet kesmiyorlar. Yine Başta Başkanımız olmak üzere diğer yetkililere de sizlerin aracılığıyla sesleniyoruz. Şu Tren işine bir çare bulsunlar. Biz Hızlı Trenden vazgeçtik, Kara Tren’e de razıyız” dediler. 


Bu haber toplam 2135 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.