MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

HESAPLAR ÇOK KARIŞTI ÇOOKKK!!!

A+A-

 Geçtiğimiz Perşembe günü yazmış olduğum “ENTERESAN BİR SEÇİM OLACAK” başlıklı köşe yazımda, yapılan ve yapıldığı sanılan İTTİFAK’lar la 31 Mart seçimlerinin çok enteresan geçeceğini belirtmiştim. Özellikle Osmaneli’de bazılarının seçim hesapları, her gün değişen durum itibariyle alt üst olmaya devam ediyor. Bakalım 31 Mart’ta Osmanelililer nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalacaklar. 
İYİ Parti CHP ittifakı Osmaneli’de sorunlu başlamıştı. CHP adayının geri çektirilmesi birçok CHP’linin kafasında soru işaretleri oluşturdu. Birçok yerde yapılan Ak Parti MHP ittifakı Bilecik ilinde devreye sokulmadı. Dolayısıyla Osmaneli’de de Cumhur ittifakı olmayacak, MHP Belediye Başkan adayı çıkartacak. Partiler ve siyaset üstü haline gelen Mevcut Belediye Başkanı Münür Şahin’in Ak Parti’den aday gösterilmemesi, Ak Partililer arasında dalgalanmalara sebep olmuştu. Ak Parti’nin Bilecik’te aday tanıtımı yaptığı gün Münür Şahin’in programa gitmemesi ve yaklaşık 1500 kişinin aynı saatlerde Belediye binası önünde toplanarak Münür Şahin’e destek vermesi, Osmaneli’de seçimlerin hakikaten enterean geçeceğinin bir göstergesi idi. Münür Şahin’e yapılan “BAĞIMSIZ ADAY OL” baskıları ve Münür Şahin’in 31 Ocak tarihine kadar bu konuda sessiz kalması da Münür Şahin taraftarlarını ümitli bir bekleyişe itmişti. Öyleki Münür Şahin’in bağımsız aday olması halinde bile seçimi çok rahat kazanabileceği Osmaneli’de yaşayan büyük bir kesim tarafından dile getiriliyordu. Münür Şahin’e hergün onlarca kişinin ziyareti desteğin her geçen gün büyüdüğünü gösteriyordu. Belediye Başkanı Münür Şahin’in de “MİLLETİN GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE GÜÇ YOKTUR. OSMANELİ HALKI NE DERSE BEN ONU YAPACAĞIM” söylemleri Osmaneli’de dengeleri alt üst ediyordu. Ne olduysa 30 Ocak’ı 31 Ocak’a bağlayan gece oldu. Başkan Şahin’in Osmaneli Belediyesi sosyal medya hesabından yazmış olduğu çok duygusal bir yazı ile ne bir partiden ne de bağımsız aday olmayacağını ima eden yazısı hesapların yeniden alt üst olmasına neden oluyordu. Millet ne derse onu yapacağım diyen başkan Şahin’in bir gecede Milleti bir kenara koyarak yazdığı yazı Osmaneli ilçesine adeta Bomba gibi düştü. Şimdi herkes kâğıdı kalemi eline alıp yeniden hesap yapmaya başladı. En çok hesabı da Münür Şahin’e kayıtsız şartsız destek veren Ak Partililer yapıyor. Çünkü onlar partilerine rağmen Münür Başkanlarının yanında dimdik durmuşlardı. Şimdi ne yapacağız diye düşünmektense hesap yapmayı yeğliyorlar ki, bir yanda taban olarak istedikleri olmadı, diğer yandan gönül verdikleri partileri. Bu hesabın içinden nasıl çıkacaklar bilemem ama Osmaneli’de hesaplar çok karıştı çoookkk!!!
31 Mart seçimleri hakikaten çok enteresan geçecek. Bugüne kadar hep sessiz kalan, şu ana kadar da aday çıkartmayan MHP 31 Mart seçimlerinin Osmaneli’de kilit partisi haline gelmiş durumda. 31 Mart seçimlerinin kilidinin anahtarı MHP’nin elinde. Anahtarı sağa çevirirse kilit açılacak, sola çevirirse kilit kapanacak. Bakalım MHP’li kardeşlerimiz anahtarı ne yana çevirecekler. Birde adaylıktan çektirilen Faik Üstün’ün yanında olupta şimdi boşta kalan CHP’liler var. İkinci bir kilitte onlar. 
Dedim ya 31 Mart seçimleri hakikaten çok enteresan geçecek. Kazanması muhtemel gözükenler kaybedebilir, kaybetmesine kesin gözüyle bakılanlar kazanabilir. 
Bekleyip göreceğiz.
Hoşça ve Dostça Kalın. 

 

Bu yazı toplam 3208 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum