MÜNÜR ŞAHİN

MÜNÜR ŞAHİN

HERKES KENDİNİ SORGULAMALI

A+A-

ABD VE AB ülkeleri, seçimle gelen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu darbe ile devirmek istiyor. Yıllardır arkasında Amerika'nın da bulunduğu darbeleri yaşayarak bugünlere geldik. Son olarak 15 Temmuz 2016'daki darbenin arkasında Amerika'da konuşlanmış bir terör örgütü, yani FETÖ vardı. 15 Temmuz darbe girişimine karışanlar, yurt dışına kaçtıklarında dost ve müttefik olarak bildiğimiz ülkeler tarafından adeta kucaklandılar. Yaklaşan yerel seçimlerde gizli bir el(FETÖ) hortlamış ve sahnede yerini almıştır.
Şimdi Venezuela'nın Maduro'sunun yaşadıklarını izlerken, başımıza gelenleri hatırlayıp Maduro'yu kendimiz gibi hissediyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki açık ve seçik duruşu, hepimizin duygularını yansıtıyor. Ancak bizi de bekleyen benzer tehlikeleri de hiç göz ardı etmemeliyiz. Özellikle 31 Mart'taki yerel seçimlerin sağlığına ilişkin olarak belirli çevrelerin seslendirdikleri aldatıcı duyurular, benzer durumların Venezuela'da da tekrarlandığını hatırlatmalıdır.
Dünya'daki kanıtlanmış petrol rezervi 2017 yılı içinde gerçekleşen tüketime rağmen yeni keşiflerle 2018 yılı başında önceki yıla göre artmıştır. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından hazırlanan verilere göre 2015 sonu itibariyle toplam rezerv 1 trilyon 659 milyar varil veya 263,8 milyar ton seviyesindedir. 2018 yılı başında ise toplam üretilebilir petrol rezervi 1 trilyon 726 milyar varile yükselmiştir. 2012 yılına kadar dünyanın en fazla petrol rezervine sahip olan ülkesi Suudi Arabistan iken, 2012 yılı içerisinde Venezuella'da keşfedilen yeni kaynaklar ile 2013'ten itibaren Dünya'nın lider petrol zengini ülkesi Venezuella olmuştur. İşte zengin petrol kaynaklarına sahip olan Venezuzella'nın ABD ve AB destekli darbeyle karıştırılmak istenmesinin en önemli nedeni "PETROL KAYNAKLARIDIR".
31Mart 2019 yerel seçimleri sonuçları, tüm darbecilere ve Türkiye üzerinde hesap yapanlara karşı verilecek bir cevap olmalıdır. Ben Recep Tayyip Erdoğan'cıyım diyen herkes diğer kardeşini kucaklamalıdır. İl, İlçe yönetimleri, vekiller geçicidir. Kimse şu anki konumuna bakarak güç zehirlenmesine girmemelidir.31.Mart yerel seçimleri hesap kesme değil, birlik ve beraberlik içinde hareket edilecek, partiye ve ilçeye hizmeti olanları kucaklıyacak, onları onurlandıracak davranışlara sahne olmalıdır.
Unutmayalımki Recep Tayyip Erdoğan davasına en büyük zararı verenler içimize yerleşmiş menfatci, çıkarcı ve rantcılardır. İnşallah Türkiye üzerinde oynanan oyunları, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan oyunları birlik ve beraberlik içinde çözebiliriz. Yoksa Allah göstermesin seçimlerde alınacak ters bir sonucun ne İl, İlçe başkanlarına, Belediye Başkanlarına, Yönetimlere, Milletvekillerine faydası olmıyacaktır. Ak Partiliyim, Recep Tayyip Erdoğan’cıyım diyen herkes kendini sorgulamalı ve koşulsuz bütünleşmelidir.
Saygı ve sevgilerimle,

 

Bu yazı toplam 8691 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum