MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

HEMŞEHRİ BAKANIMIZA ÇAĞRI

A+A-

Osmaneli, Bilecik ilinin en verimli Tarım topraklarına ve arazilerine sahip ilçesi. Hani bir tabir vardır ya, “Adamı Ters Diksen Düz Biter” diye, işte öyle verimli topraklara sahip. 
Üstelik Sakarya gibi bir nehri bağrından geçiriyor. Kısaca tarif etmek gerekirse, Osmaneli ilçesi Bilecik ilinin Antalya’sı. Üretmek için Toprak, Hava ve Su ne istersen Osmaneli ilçesinde mevcut. Bir de bunlara Osmaneli Çiftçisinin çalışkanlığı eklenince, Osmaneli tam bir Tarım kenti. 
Osmaneli ilçemizin üretme konsunda hiçbir derdi yok. Karpuz, Domates, Ayva, Şeftali, Biber, Erik, Ispanak, daha hangisini sayayım. Osmaneli ilçemizin bir tek derdi var. Ürettiğini pazarlayamamak, ürettiğini satamamak. Gerçi Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin bu konuda gerekli girişim ve yatırımları belediye bütçesi nezdinde yapıyor ama yeterli mi? İşte bütün gerçekler bu son cümlede yatıyor. Hatta bu son kelimede. Yeterli mi?
Ülkemiz bu güne kadar ekonomik yönden ne çektiyse, yanlış yerlere yapılan yatırımlar yüzünden çekti. Pancar olmayan yere Şeker Fabrikası, Domates ve biber yetişmeyen ile salça fabrikası yapıldı bu güne kadar. Neden?  Ülkemizde yanlış ve ters işleyen siyaset yüzünden. Bu siyaset günümüzde de, yani Cumhurbaşkanlığı Yönetim sistemine geçtiğimiz dönemde de aynı şekilde işliyor. 
Bakınız; Yukarıda da bahsettiğim şekilde, Osmaneli ilçesi Bilecik’in Tarım çeşitliliği ve verim yönünden en zengin ilçesi iken, Osmaneli ilçemize kurulması gereken, Osmaneli ilçemize yakışacak olan kısaca OGSB açılımı ise ORGANİZE GIDA SANAYİ BÖLGESİ, İlimizin en kıraç ve kurak topraklarına sahip olan Gölpazarı ilçesine kurulmaya çalışılıyor. Organize Gıda Sanayi Bölgesinde, Domatesten salça, domates suyu, şeftaliden meyve suyu, Ayvadan konsantre ve Ayva Lokumu, belki bir çoğunuz bilmiyordu ama Türkiye’de bir ilk olacak Karpuz Pekmezi gibi ürünler işlenecek, bunlar kavanozlara ve kutulara konularak piyasaya sürülecek. Bunlarda hem Bilecik ilimizin, hem de Osmaneli’nin markası olacak. Dolayısıyla Bilecik ilinin tanıtımı yapılacak. Eeee peki bu ürünlerin hangisi Gölpazarı ileçemizde yetişiyor, hangileri Osmaneli ilçemizde? Kurulacak olan OGSB’nin yakışacağı topraklar Gölpazarı ilçesi mi? Osmaneli mi?
Şimdi gelelim esas meseleye. Hatırladığım kadarıyla Osmaneli Belediyesi geçmiş yıllarda bu proje ile ilgili adımlar atmaya ve alt yapı oluşturmaya başlamıştı. Ne olduysa Gölpazarlı hemşehrimiz, elbetteki gurur kaynağımız Fatih Dönmez Bey’in Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı olması ile başladı. Bakan beyimizin Gölpazarı ilçemizden olması, Bilecik’i yöneten hem seçilmişlerin hem de atanmışların bu yatırımı Gölpazarı ilçemize kaydırdıklarını sanıyor, hatta inanıyorum. 
Ülkemizin değerlerinin siyaset uğruna, makam ve mevkiler uğruna yanlış değerlendirildiğine inanıyorum. 
Değerli Okurlarım.
Bilecik’i gözünüzün önüne getirin, coğrafi yapısını düşünün, Kurulacak olan ORGANİZE GIDA SANAYİ BÖLGESİ Gölpazarı ilçesine mi? Yoksa Osmaneli ilçesine mi Yakışır?
Siyaset uğruna neden değerlerimizi heba ediyoruz ki? Gelin Gölpazarı ilçemize Hayvancılıkla ilgili bir proje yapalım, Osmaneli ilçemize de OGSB’ni kuralım. Bu ne demektir bilirmisiniz? Osmaneli ilçemizde çiftçimizin, Gölpazarı ilçemizde hayvancılık yapacak olan hemşehrilerimizin zenginleşmesi, dolayısıyla ülkemizin zenginleşmesi demektir. Yönetimde söz sahibi olan siyaseten seçilmişlerimiz ve atanmışlarımız. Gelin doğru düşünün, doğru hareket edin, doğru yatırımlar yapın. Yapın ki, bizlerde vatandaş olarak sizleri başımızın, gözümüzün tacı yapalım. Gölpazarı ilçemize OGSB kurmak demek, Konya ovasına Petrol rafinerisi kurmak gibi bir şey geliyor bana. Hatta Gölpazarı ilçemizde kurulması düşünülen OGSB için yeterli debi ve kalitede su da bulunmadığı konusunda duyumlar aldım. 
 Gölpazarlılar, Hemşehrileri olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e 31 Mart seçimlerinde gerekeni yaparak, Gölpazarı Belediyesini Ak Parti’ye verdiler. Şimdi sıra Sayın Bakan’da. Sayın Bakanda bu yanlış yatırımdan dönülmesini isteyerek, hak ettiği yere kurulmasını sağlamalıdır. Sağlamalıdır ki, hak yerini bulsun, bu ülkede herşeyin siyasi torpille işlemediğini cümle âleme göstersin. 
Hoşçave Dostça Kalın.

 

Bu yazı toplam 3526 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum