HEDEFİMİZ 2018 YILINDA YENİ BELEDİYE BİNAMIZI BİTİRMEK

HEDEFİMİZ 2018 YILINDA YENİ BELEDİYE BİNAMIZI BİTİRMEK

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i makamında ziyaret ederek, bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan hizmetlerle ilgili kısa bir sohbet...

A+A-

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i makamında ziyaret ederek, bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan hizmetlerle ilgili kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Öncelikle Belediye Hizmet Binası yapmayı düşündüklerini, bu konuda çeşitli projeler ürettiklerini, bu projeleri halkın beğenisine sunacaklarını söyledi. Halk tarafında rağbet gören projenin uygulamaya geçeceğini söyleyen Başkan Şahin, “İhale ve Yer Tesliminden sonra Belediye binamızı 365 gün içerisinde bitireceğiz” dedi.

img_3270.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in ziyaretimizde bizler anlattığı yapılan ve yapılacak olan hizmetler.

Başkan Şahin, "Öncelikle, bir yıl önce Osmaneli İlçemizde yayın hayatına başlayan ve Osmaneli’nin ilk günlük yerel gazetesi olan Osmaneli Haber Gazetesini ve siz çalışanlarını kutluyorum. Gazetenizin yayın hayatına başlaması ile birlikte Osmaneli’ye bir renk kattınız. Bizlerin yapmış olduğu ve çeşitli nedenlerden dolayı yapamadığı ve eksik kalan hizmetleri yayınlayarak bizleri daha çok çalışmaya ve hizmet üretmeye teşvik ettiniz. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Hizmetlerimize gelince, Osmaneli Belediyesi olarak seçim vaatlerimizde yer almamasına rağmen inşa etmeyi düşündüğümüz Belediye Binamız ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu güne kadar belediyemize mimarları tarafından ulaştırılan proje örneklerini sizlerle paylaşmak istedik.

Osmaneli Belediyesi olarak yeni binamızda neler olsun istiyoruz;
Bina yaklaşık 900 m2’lik bir alana oturacak. Mevcut belediye binamız ve arkasındaki belediye işhanı deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkılacak. Her iki binanın yerine yeni belediye binası yapılacak ve binanın PTT tarafından da bir yol açılacak ve binanın dört tarafı yol ve meydan olacak.
1-Bina bir bodrum ve 4 kattan oluşacak. Bodrum arşiv ve dükkânların alt deposu olarak kullanılacak.
2-Zemin Kat Belediye Girişi ve devamında işyerleri olarak planlanıyor. İşyerleri açık arttırma ve ihale yöntemiyle kiraya verilecek. İşyerleri Özellikle bankalar, büyük mağazalar, mobilya, beyaz eşya, Restaurant gibi dükkânlardan oluşacak. Ve peşin kira alınmak suretiyle inşaat maliyetlerinin bir kısım finansmanı sağlanmış olacak.
3-2.Kat belediye binası olarak tüm servislerin ve müdürlüklerinin olduğu bir alan olacak. Ve tüm birimler burada halkımızın hizmetinde olacak.
4-3.kat Başkanlık, toplantı salonları, meclis odaları, belediye şirketi merkezi,1308 Osmaneli Belediye Spor Müdürlüğü, Sürekli eğitim merkezi yönetimi olarak kullanılacak.
4-4.Kat Restaurant, Kafeterya, Sinema, Kültür Merkezi vb. sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak.

Belediye Binamızın inşaatını ihale yapımından ve yer tesliminden sonra 365 gün(bir yıl)içinde bitirmeyi planlıyoruz. TOKİ 2018 yılı Temmuz ayında bitiyor.24 daire ve 21 dükkân projemiz bu ay bitiyor. TOKİ de dairelerin tümü satıldı, işyerleri bina bittikten sonra ihaleyle satılacak. Balaban İlk Okulu ihalesi bu yılsonuna kadar yapılacak.

Tarım Kredi Kooperatifinin ve Osmaneli Orman İşletmesinin yerini almak için çalışıyoruz. Bu iki alanı komple yeşil alan ve otopark olarak kullanacağız. Yine pazaryeri için altına otopark, üstüne iki kat kapalı pazar projesi için çalışıyoruz.

Seçimlerde yapılacağını vaat ettiğimiz hal binası ve otogar için ihale etmek için yaklaşık maliyetleri hesaplıyoruz. Yakında bu iki yatırımımızın ihalesi tamamlanmış olacak. Skarya Nehri üzerine yayaların ve bisikletlerin geçeceği bir köprü için çalışmalarımız sürüyor.

Seçimlere 18 ay kala seçim vaatlerimizin çok üzerinde projeleri de gercekleştirdik. Hal ve Otogar projelerini de 2018 yılında bitirerek Osmaneli Belediye Başkanı ve meclis üyelerimizle dönemimizi tamamlayacağız. Bu dönem birlik ve beraberlik içinde rantçılara, tehditlere, mafya bozuntularına taviz vermeden, onların kirli oyunlarına ve tezgâhlarına dedikodularına daha çok hizmetle karşılık verdiğimiz bir hizmet dönemi olarak anılacak. 22.000 kişinin hakkını ve emanetini koruduğumuz, büyüttüğümüz, belediyemizin varlıklarını üçe katladığımız, mafya bozuntularına ve yandaşlarına haddini bildirdiğimiz bir dönem olarak tarihte yerini alacak.

Şu bir gerçek ki Allah size emanetleri ehil olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor.(44-Nisa Suresi 58)
"Kuran emanetlerin ehline verilmesini emreder. En önemli emanetlerden biri ise toplumun yönetim kademelerinde yer almaktır. Demek ki bu kademelere becerikli, dürüst, işini iyi bilen kimselerin getirilmesi, Kuran’ın koyduğu temel ilkeler açısından da gözetilmesi gereken bir sorumluluktur."

Allah aldığımız emanetleri layıkıyla yönetmiş olmayı ve halkın razılığını almış olmayı bizlere inşallah nasip eder. Allah katında makbul bir yerde olmayı hayattaki her türlü mevki makamın üzerinde gören bizler için, "bir ezan ile gözlerimizi açtığımız bu Dünyadan bir sela ile Allahın rahmetine erişirken" geride hoş bir seda bırakmak yeter."

OSMANELİ BELEDİYESİ, YENİ BELEDİYE BİNASI PROJE ÖRNEKLERİ

 

osmaneli-yeni-belediye-binasi.jpg

 

Bu haber toplam 2194 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum