HEDEF TARIMDA DAHA İLERİYE GİTMEK

HEDEF TARIMDA DAHA İLERİYE GİTMEK

 Osmaneli Belediyesi tarımda yaptığı yatırımlar ile çiftçilere büyük katkı sağlıyor. Osmaneli Belediyesinin Bebka destekleriyle yaptığı sebze...

A+A-

 Osmaneli Belediyesi tarımda yaptığı yatırımlar ile çiftçilere büyük katkı sağlıyor. Osmaneli Belediyesinin Bebka destekleriyle yaptığı sebze meyve paketleme, ambalajlama, ayva lokumu, salça, meyva suyu üretme, sebze-meyve kurutma tesisi, Mezbaha Tesisi ve son olarak da hizmete aldığı hal tesisi ve karpuz pazarı ile tarımda çiftçilerin ürünlerinin değerlendirilmesinde ve pazarlanmasında Osmaneli Belediyesi tesisleri ile alıcı ile çiftçileri bir araya getiriyor.
Osmaneli Belediyesinin çiftçilere yönelik yaptığı yatırımların etkisi önceki yıl ve bu yıl özellikle ürün fiyatlarında olumlu gelişme olarak yansıyor. Osmaneli Karpuzu Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerlerinin en lezzetli ve besin değeri, insan sağlığına en yüksek katkısı olan ürün. %95 oranında su ihtiva eden karpuzda kumsal Osmaneli toprağının minerallerini taşıyan karpuz adeta bir şifa kaynağı.
Hal Tesislerine ve Karpuz Pazarına özellikle Kocaeli ve İstanbul hallerinden, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Bursa, Sakarya'dan alıcılar akın ediyor. Alıcı sayısı arttıkça çiftçilerin yüzü gülüyor. Hal Binası tesislerinde yer alan tarımda yeni pazarlar ve yeni ürünler elde etmek için kurulan "TARIMDA ARGE "merkezi Osmaneli Tarımına Üniversite, Tarım il -İlçe Müdürlükleriyle ve Tarım ve Orman Bakanlığının katkılarıyla tarıma yön verecek.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; "Osmaneli Belediyesinin hedeflerinden biride, tarımda yeni ürünlere ve yeni pazarlara yönelmektir. Bilecik ilinin Antalya’sı olan Osmaneli çok yakın bir gelecekte kurduğumuz tesislerle tarımda daha farklı bir konuma gelecek. Karpuz dâhil mevcut ürünlerimizi geliştirip yeni pazarlara ulaşırken, diğer taraftan özellikle şifalı bitkiler, tıbbi ve hoş kokulu bitkiler konusunda yeni bir üretim alanı açma gayreti içindeyiz. Bu konuya çok önem veriyoruz ve çok yakında ilçemizde bu alanda gelişmeleri göreceğiz. Üzerinde çok durduğumuz konuda tarımsal ürünleri, özellikle de raf ömrü kısa olan ürünleri değerlendirecek tesislerimizin sayısını ve kapasitesini arttırmak. Ayva Lokumu ve diğer lokum çeşitleri, salça ve meyve suyu üretimi, sebze-meyve kurutmanın yanı sıra yeni ürünlerde araştırıyoruz. Özellikle ayva lokumu ve salça üretiminde kapasitemizi çok üst seviyelere çekeceğiz. Tarımda çabalarımızın sonuçlarının çiftçilerimizi, üreticilerimizi mutlu etmesi bizleri daha fazlasını yapmaya teşvik ediyor. Bu konuda muhtarlarımızın ve çiftçilerimizin desteklerine teşekkür ediyoruz"dedi.

hedef-tarimda-daha-ileriye-gitmek-2.jpg

 

Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.