“HEDEF AYDA BİN METRE LEFKE BEZİ ÜRETMEK”

“HEDEF AYDA BİN METRE LEFKE BEZİ ÜRETMEK”

Göreve geldiği günden beri Tarihi Lefke bezinin yeniden ortaya çıkartılması ve dünyaca ünlenmesi için yaptığı çalışmaların semeresini görmeye başlayan...

A+A-

Göreve geldiği günden beri Tarihi Lefke bezinin yeniden ortaya çıkartılması ve dünyaca ünlenmesi için yaptığı çalışmaların semeresini görmeye başlayan Osmaneli Beldiye Başkanı Münür Şahin, “Hedefimiz ayda Bin Metre Lefke Bezi Üretmek ve Satmaktır” dedi. Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; 
“2014-2019 döneminde Osmaneli Belediyesi İşkur ile yaptığı TYP Projeleri ve Sürekli Eğitim Merkezi projeleri ile ilçemizde parklar, spor tesisleri, Resterasyon, Çevre düzenlemesi, 160.000 Adet ağaç dikimi, Eğitim ve temizlik alanlarında çok verimli çalışmaları gerçekleştirmişti. Ortalama 40-60 arası personelin İşkur projeleri ile istihdamını sağlamış ve belediyecilikte örnek alınacak projeleri gerçekleştirmiştik.
Yeni dönemimizde TYP projelerinden henüz yararlanamayan Osmaneli Belediyesi inşallah kısa bir süre içinde tekrar TYP projelerinin İşkurla onaylanarak yürülüğe girmesinide sağlıyacaktır. Her iki kurumunda birlikte yaptıkları projelerin Türkiye'de en verimli projeler olduğu düşünülürse yakında Osmaneli'de İşkurla yeni projelerin gerçekleştiğini ve çok güzel çalışmaların ortaya çıktığını göreceğiz.
Bugün yeni dönemin ilk İşkur Projesini eğitim alanında Bilecik İşkur Müdürümüz Ayhan Tozan ile imzaladık. 25 kişinin Dokuma(Lefke Bezi Üretimi) konusunda alacağı eğitim Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezimizde dört ay boyunca devam edecek. Kursiyerlerin aynı zamanda gelir de elde edeceği proje Lefke Bezi Üretimine büyük destek sağlıyacak. Artık ününü yırtdışında da duyurduğumuz Lefke Bezinde Dikiş aşamasına geçtik ve bu eğitimlerde İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tekstil Bölümünün destekleri ile devam ediyor.
Osmaneli Belediyesi Lefke Bezi üretiminde aldığı 12 adet dokuma tezgahı ve 12 adet dikiş makinası,1 adet tiriko tezgahı ile ve sağladığı hammadde desteği ile İşkur Projeleri, İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tekstil Bölümünün destekleri, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği sonucu Lefke Bezini prestijli marka konumuna getirdik. Önümüzdeki hafta Lefke Bezi İstanbul Ticaret Üniversitesince Rusya'da ikinci kez sergilenecek ve ihracat olanaklarının artmasını sağlıyacaktır.
Bilecik Valimiz Bilal Şentürk, Milletvekillerimiz Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün'e Lefke bezinden gömlekleri yakında hediye edeceğiz. Romalılar döneminden günümüze miras kalan değerimiz Lefke Bezinde, artık üretim kapasitemizi ayda 600- 700 metre Lefke Bezi dokuma seviyesine çekiyoruz. Hedefimiz 2020 yılında ayda 1.000 metre Lefke Bezi dokuyup satmak. Bunu gerçekleştirmek için "1075 Osmaneli Kadın Girişimcileri Kooparatifini"kurduk. Artık Osmaneli’de kadınlar için farklı bir istihdam ve ayrı bir gelir alanı sağlamış olacağız.
Bugün İŞKUR ile imzaladığımız Dokuma (Lefke Bezi üretimi) eğitim projemizde bizlere destek olan İŞKUR Müdürürmüz Ayhan Tozan'a ve Milletvekilimiz Selim Yağcı'ya çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Osmaneli TYP projeleriyle yeni yatırımları bu dönemde daha büyük başarı ile gerçekleştirecektir” dedi. 

 


Bu haber toplam 2078 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.