Haydi Rastgele

Haydi Rastgele

Av sezonunun açılması ile birlikte avcıların silah başı yaptığı bu günlerde, Osmaneli avlaklarının yerlerini ve av kotalarını Osmaneli Merkez Avcılar...

A+A-

Av sezonunun açılması ile birlikte avcıların silah başı yaptığı bu günlerde, Osmaneli avlaklarının yerlerini ve av kotalarını Osmaneli Merkez Avcılar Kulübü Başkanı Mustafa Öktem’e sorduk. Osmaneli Merkez Avcılar Kulübü Başkanı Mustafa Öktem, avcılığın asla bir vahşet olmadığını, doğaya saygılı ve koruma içgüdüsüyle yapılan bir spor dalı olarak değerlendirdiğini belirterek

avcialrkulubu-(3).jpg

  “2017 Av sezonu, Merkez Av Komisyonu'nun almış olduğu kararlar doğrultusunda 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü açılmıştır. Sezon boyunca belirlenen avlaklarda, limitler dâhilinde avcılık yapılacaktır. Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için İlçemiz genelindeki Avlak sayısı bu yıl ikiye çıkarılmıştır. İki Devlet Avlağı Sakarya nehri sınırı ile birbirinden ayrılacaktır. Sakarya nehrinin Kızılöz, Selçik, Büyükyenice yakası Osmaneli Devlet Avlağı olarak, Sakarya nehrinin Balçıkhisar, Belenalan, Avdan yakası ise Lefke Devlet Avlağı olarak adlandırılmıştır.

12565456_522865471225140_9110327788075616917_n.jpg

Osmaneli ve Lefke Devlet Avlaklarında her bir avcı toplamda 20 av günü av yapabilecektir. İlçemiz dışından gelecek avcı arkadaşlarımız için bu sayı 10 av günü ile sınırlıdır. Ayrıca bu yıl Osmaneli Devlet Avlağında korunması ve çoğalması amacıyla keklik avı yapılamayacaktır. Fakat Lefke Devlet Avlağında keklik avı yapılabilecektir.

Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (Avbis) her av günü için izin alınacak olup her izinde, Sistem otomatik olarak kotamızdan bir av günü hakkımızı düşecektir.
2016-2017 Av Sezonu,13 Ağustosta Yaban domuzu, çakal, bıldırcın ve üveyik avı ile açılmıştır. Devamında ise 15 Ekimde tilki, keklik, tavşan ve ördek avları da açılacaktır. Bıldırcın ve Üveyik avı 20 Kasımda, Keklik, tavşan ve tilki avı 8 Ocakta, Yabandomuzu, çakal ve ördek avları ise 26 Şubat 2017 de sona erecektir.

avcialrkulubu-(2).jpg

Kaçak avlananlara her yıl olduğu gibi değişen tutarlarda yüksek cezalar uygulanacaktır.Avcılık bilinçli yapıldığı takdirde asla vahşet değildir. Bizler doğaya saygılı ve koruma içgüdüsüyle yapılan avcılığı da bir spor dalı olarak değerlendiriyoruz.

Doğasını koruyan, sahip çıkan ve Merkez Av Komisyonu kararları uyarınca avcılık yapan avcılar ile doğayı katleden, gece, gündüz 365 gün av yapan ve Yaban hayvanlarına hiçbir şekilde kaçma ve üreme hakkı tanımayan doğa katili bohçacılar asla birbirine karıştırılmamalıdır.

Bu vesileyle 2016-2017 Av sezonunun başta İlçemiz avcılarına olmak üzere tüm avcı sınıfına hayırlı olmasını temenni ediyor, Kazaların olmadığı bereket dolu bir yıl diliyorum” dedi. (Mehmet ERDEM)

 

Bu haber toplam 2933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.