HASTANEMİZE UZMAN DOKTOR İSTİYORUZ

HASTANEMİZE UZMAN DOKTOR İSTİYORUZ

Vatandaşlar, “İş büyük ve güzel hastane binası yapmakla bitmiyor, mühim olan o hastanenin içini uzman doktorlar ile doldurmak.”

A+A-

Fiziki ve sosyal yönden ilimizin en gelişmiş ve gelişmeye ve büyümeye müsait olan ilçelerinden biri olan Osmaneli ilçesinde, ne yazık ki Sağlık yönünden aynı düzeyde gelişme sağlanamıyor.

Organize Sanayi Bölgesi Kurulu olmasına rağmen yeterli sayıda olmasa da sanayi tesislerinin bulunduğu ve en önemli gelir kaynağını tarımın oluşturduğu Osmaneli’de, ilçe nüfusunun ve köylerinin büyük çoğunluğunun tarımla uğraşmakta. Osmaneli’nde 25 yataklı bir Devlet Hastane var. Fakat hastanenin sadece bir uzman doktor ve pratisyenlerle hizmet vermeye çalışması, Osmaneli’nin en büyük eksikliklerinin başında gelmektedir. Osmaneli Mustafa Selahattin Çetintaş Devlet hastanesinin 4 uzman doktor kadrosu olmasına rağmen, bunlardan üçünün boşta olması, yalnızca bir Dâhiliye uzmanının görev yapması, Osmanelili vatandaşlarımızı zor durumlarda bırakmaktadır.

Bünyesinde Dâhiliye, Kadın Doğum, Çocuk ve Genel Cerrahi kadroları olmasına rağmen, bu kadrolara Dâhiliye Uzmanı haricinde atama yapılmaması, Osmaneli’de Sağlık hizmetlerinin diğer alanlardaki gelişmeye ayak uyduramadığını göstermekte. Özellikle Sonbahar mevsimine geldiğimiz şu günlerde, mevsim değişikliklerinden kaynaklanan çocuk hastalıklarına, Osmaneli Mustafa Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesinde uzman doktor bazında cevap verilememesi, gelen hastaların diğer illere sevk edilmesi, hastaları ve hasta yakınlarını zor durumda bırakmaktadır.  Devlet hastanesinde yeterli uzman doktorun olmamasının zorluklarını yaşayan Osmanelili hemşerilerimize konu ile ilgili sorular yönelttiğimizde, biz bir sorduysak bin ah işittik. Konu ile ilgili olarak vatandaşlar, “Bizler Osmaneli ilçemizde hem kendimiz, hem de çoluk çocuğumuz hastalanacağız diye ödümüz kopuyor. Çok güzel bir hastane binamız olmasına rağmen, uzman doktor yokluğundan gerekli tedavilerimizi ilçemizde alamıyoruz. Özellikle çocuklarımız hastalandığında, ya Bilecik’e, ya da Adapazarı’na götürmek zorunda kalıyoruz. Osmaneli ilçemiz trafik kazalarının da oldukça yoğun yaşandığı bir yer. Kazalarda yaralanan vatandaşlarımıza ilk müdahaleyi yapacak uzman doktor yokluğundan dolayı birçok kazazede yollarda hayatını kaybetmektedir. Hastane binasını büyük ve modern yapılmış, fakat içinde tedavi edecek doktorunuz yoksa bir işe yaramıyor. Bizler Bilecik’e ve Adapazarı’na tedavi olmaya gitmekten usandık. Kendi ilçemizde hastanemiz olmasına rağmen, burada tedavi olamıyoruz, hastalarımızı tedavi ettiremiyoruz. Sizlerin aracılığı ile yetkililere seslenmek istiyoruz. Osmaneli M. S. Ç. Devlet Hastanesinin uzman doktor kadrolarını bir an önce doldursunlar. Özellikle çocuk ve kadın doğum uzmanı doktorların bir an önce atanmasını istiyoruz. Hastane binası yapmakla Sağlıkta çağ atlanmıyor. Sağlıkta çağ atlanacaksa, yapılan hastane binasının içine yeterince doktor ve diğer sağlık ekip ve ekipmanlarını da getirmek gerekiyor. Yakın bir zamanda okullar açılacak, mevsimsel ve bulaşıcı olabilecek çocuk hastalıklarını önlemek ve tedavilerini yapmak için uzman çocuk doktorunun bir an önce atamasının yapılmasını yetkililerden rica ediyoruz” dediler.

Bu haber toplam 4866 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum