MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

HAKSIZMIYIM?

A+A-

Sevgili okurlarım.

Bugün sizlere Türkiye’nin en can alıcı noktasına, yani muhalefetine muhalefet ederek dokunmak istiyorum. 

Her rejimde iktidar vardır, yalnızca DEMOKRASİ rejiminde muhalefet bulunur. Demokrasilerde seçmen, bir siyasi partiyi iktidara getirirken, diğer siyasi partilere de muhalefet görevi verir. Yani; İktidarı denetleme görevini verir. İktidar olanların verdikleri sözleri, taahhüt ettiklerinin ne kadarını yapıp yapmadıklarını veya yapamayacaklarını denetleme görevi, vatandaşın görev verdiği muhalefete aittir. Bilecik ilinde uzun yıllar siyaset yaptım. Bunun yaklaşık 10 yılı hep başkanlıklarla geçti. Hani eskiler derler ya, “Bizim Zamanımızda” işte bende onu diyeceğim, bizim zamanımızda siyaset etmek, hele hele muhalefet etmek, ne bugünün siyasetine, ne de bugünün muhalefetine, ne de bugünün iktidarına hiç benzemezdi, benzemedi de!

Siyaset yaptığım dönemlerde, İktidarın doğru yaptıklarını alkışladım ve Allah Razı olsun dedim. Yanlış yaptıklarını, yapmadıklarını, söz verip de yapamadıklarını da siyasi etik kuralları içerisinde en acımasız bir şekilde eleştirdim, parti programım çerçevesinde doğru olanı göstermeye çalıştım. 

Günümüz siyasetine gelince; Vallahi ne diyeceğimi şaşırıyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum. Dediğim gibi ben bugün siyasetin muhalefet kısmını ele alacağım, önümüzdeki haftada İktidar kısmını ele alırız. 

Ben Osmaneli ilçesinde gazetecilik yapan eski bir siyasiyim. Şu anda da hiçbir siyasi partiye üye değilim. Yani siyasi partilerden bağımsız, orta yerde duran bir adamım. Eski bir siyasetçi olarak, bugünün siyasilerine, yani bugün ele aldığım MUHALEFET cephesinin siyasetçilerine baktığımda, Osmaneli ilçemizde siyasetin olmadığını, siyasi platformların işlemsizlik yüzünden rafa kalktığını, muhalefetin; acı ama gerçek sadece protokol siyaseti yaptığına şahit oluyorum. Muhalefetteki siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticilerinin, parti delegelerinin onlara yüklediği misyonu ve görevi yerine getirmediklerine inanıyorum. 

Osmaneli’de çok umutlu olduğum Ana Muhalefet Partisi İlçe Başkanının ve İlçe yönetiminin, Osmaneli’de, Osmaneli’nin gerçek sorunları ile ilgili bir açıklamasını, bir projesini, bir çalışmasını gören varmı? Sadece ilçe başkanının Cuma günleri kendi sosyal medyasından attığı “Hayırlı Cumalar” mesajı ile siyaset yapılamayacağını, bu genç kardeşimize kimse söylemiyor mu? Osmaneli’de aşılması gereken birçok mesele, yapılması gereken birçok hizmet varken, iktidara talip olduğunu söyleyen CHP’nin ilçe başkanının ve yönetiminin Osmaneli ile ilgili bugüne kadar hangi yapıcı önerisini duydunuz. Ben size en basitiyle söyliyeyim, Pandemi süreci ile ilgili olarak Osmaneli Kapalı Pazar alanında Osmanelili Pazarcılar ile dışarıdan gelen pazarcılar arasında yaklaşık bir aydan bu yana ihtilaflar yaşanmaktadır. Ana Muhalefet Partisi İlçe Başkanı ve Yönetim kurulunun bu konu hakkında herhangi bir söz söylediğini duyan var mı? Osmaneli’de yapılacak olan ticari ve sanayi yatırımları ile ilgili, yani Osmaneli’nin daha da gelişip büyümesi ile ilgili yapılacak olan yatırımlara getirilen engellemelere karşı, Ana Muhalefet Partisinden eleştirel bir açıklama var mı? Yokk, Yoookkk, Yoookkkkkk!

Diğer muhalefet siyasi partileri Ana muhalefet Partisinden farklı mı? Hayır. Osmaneli’de herkes kabuğuna çekilmiş, “Seçimler yaklaşınca iki ay siyaset yaparım, ondan sonrası beni ilgilendirmez.  Kim seçimi kazanırsa, söz verip yapmadıklarının veya yaptıkları yanlışların hiç birisine sesimi çıkarmam, sadece partimde ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğimi yapar geçerim” anlayışına sahipler. “Efendim karşı partiden seçilen belediye başkanı, benim çok yakın abim, ben ona nasıl muhalefet ederim. Karşı partiden seçilen belediye veya il genel meclisi üyesi benim çok yakın arkadaşım veya akrabam, ben ona karşı muhalefet edemem” anlayışına sahip olanlar, o zaman hiç siyasete bulaşmayacaklar, siyaset yapmayacaklar. Çünkü yaptıkları siyaset millet ve memleket için değil, arkadaş ve akraba siyaseti haline dönüşüyor. 

Şimdi buradan Osmaneli’deki muhalefet partisi ilçe başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine bir soru soracağım. Yaklaşık bir ay önce Osmaneli Belediye Zabıta memurları, Osmaneli’de yıllardan beri işyerlerinde ve arazilerinde Şehir şebekesinden kaçak su kullananları tespit etti ve tutanak tuttu. Bu tutanaklar da resmi olarak kayıtlara girdi. Osmaneli Belediyesi Encümen Kurulu her hafta toplanıyor. Belediye Encümen üyelerinin birisi CHP’li, diğeri de İYİ Parti’li. Fakat bu tutanaklar bir aydan bu yana Encümen kuruluna gelmedi getirilmedi. Teyit etmek için CHP’li Encümen üyesine sordum, Encümen kuruluna gelmediğini söyledi.  Osmaneli’de herkesin konuştuğu bu konuyu Sayın Encümen üyeleri hiç mi duymadılar? Duyup parti başkanlarına ve yönetimlerine hiç mi söylemediler? Hadi onlar duymadı, bu siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Osmaneli’de hemen her kahvede konuşulan bu konudan hiç mi haberdar olmadılar? Belediyenin kaçak su kullananlar ile ilgili bir cezai uygulama yaptırımında bulunup bulunmadığını hiç mi merak etmediler? Kaçak su kullanan işyerinin yöneticisinin iktidar partisi ilçe yönetim kurulu üyesi olması, cezai işlem yapılmaması konusunda etkili mi oldu acaba? Bu konularda muhalefetten hiçbir ses yok. Maalesef yok, çünkü ülke genelinde olduğu gibi, Osmaneli ilçesinde de gerçek manada muhalefet yok. Muhalefet konusunda daha yazacak o kadar çok şey var ki, hangisini yazalım. Parti binalarında oturup üç beş partili ile Ak Parti İktidarını ve Ak Parti Genel Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı olan R. Tayyip Erdoğan’ı eleştiren muhalefet mensuplarının ülkenin bugün içinde bulunduğu durumdan şikâyet etmeye hiç, ama hiç hakları olmasa gerek. Çünkü şikâyet ettikleri ülkenin bugünkü durumunun sebebi, onların gerçek muhalefeti, iktidara gelebilmek adına gerçek çalışmayı becerememeleri yüzündendir. 

Haksızmıyım?

Hoşça ve Dostça Kalınız.

 
Bu yazı toplam 15741 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum