HAFTADAN  HAFTAYA PROGRAMININ KONUKLARI FELAMUR VE DİNÇ “ÜLKÜCÜLER 1999’DAN SONRA PASİVİZE EDİLDİ”

HAFTADAN HAFTAYA PROGRAMININ KONUKLARI FELAMUR VE DİNÇ “ÜLKÜCÜLER 1999’DAN SONRA PASİVİZE EDİLDİ”

HAFTADAN HAFTAYA PROGRAMININ KONUKLARI FELAMUR VE DİNÇ “ÜLKÜCÜLER 1999’DANSONRA PASİVİZE EDİLDİ”

A+A-


Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem’in hazırlayın sunduğu Haftadan Haftay Programında bu haftaki konusu Milliyetçi Hareket Partisi oldu. 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye gündeminde  yer eden ve özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra parti içinde  muhalif hareketler, kurultay meselesi, mahkemelik olmaları ve imza toplamaları ile ülke gündemini oluşturdu. Genel merkez, muhalif hareketlere karşı bazı il ve ilçe teşkilatlarını görevden alırken bazılarını da kapattı. Osmaneli ilçe teşkilatı da kapatılan teşkilatlardan biriydi. Mehmet Erdem bu haftaki konukları Osmaneli ‘de daha önce MHP Belediye meclisi üyeliği yapan Mustafa Felamur ve Osmaneli MHP ilçe başkanlığı görevi yapmış olan Orhan Dinç konuk oldu.

Mehmet Erdem:  Rahmetli genel başkan Alparslan Türkeş vefat ettikten sonra,  Sayın Devlet Bahçeli göreve geldi 1997 yılında.  1997 yılından bu tarafa baktığınızda görev de yaptınız. Milliyetçi Hareket Partisinin ve ülkü hareketin pasivize edildiğini düşünüyor musunuz ? Mustafa beyden başlayalım
Mustafa Felamur: Evet düşünüyorum bu pasivize olayı 1999 da ki iktidar döneminden başladığını ve milliyetçilerin ve ülkücülerin bu süreç içerisinde parti içinden tasfiye edildiğini düşünüyorum. Bir dönem başbuğumuzdan kalan ülkü ocakları fesh edildi ve daha sonra genel başkan kendisinin dizayn ettiği bir ülkü ocakları kurdu. 
 

Orhan Dinç: Bende Mustafa Bey’e katılıyorum, Devlet Bahçelinin şöyle bir konuşması vardı;beyaz çorap giymeyeceksiniz bu söylemeler ve buna benzer bir takım olaylar ülkücü camianın burada pasivize edildiğini gösteren kanıtlardır.


Mustafa Felamur: Ülkücülerin sokaktan çekildiği yönünde Devlet Bahçelinin hayırlı bir iş yaptığı yönünde algı var ama ülkücüler sokaktayken kötü bir iş mi yapıyorlarmışta sokaktan çekilmeleri gerekiyordu. Sokaktan çekmek pasivize etmek demektir.
 

Mehmet Erdem: 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP, Türkiye genelinde beklenenin altında oy aldı fakat 1 Kasım seçimlerinde bütün ülkücüleri ve Türk milliyetçileri hüsrana uğratan bir sonuç çıktı. 7 Haziran’da daha önce milletvekili seçilen Bahattin Şeker ile seçimi kaybetmişti Bilecik’te adaylarını değiştirdi daha çok oylarını azalttı Türkiye genelinde de 80’den 40’a düştü,bazılarının da dediği gibi kürt partisinin HDP’nin altına düştü. TBMM’de en son sıraya geriledi bunun sebepleri nedir ? MHP’deki bu çöküşün 5 ayda 2-3 milyon oy kaybının sebebi nedir?

Orhan Dinç: Ben şuna dikkat çekmek istiyorum 7 haziran çıkan sonuçlarda bir seçim aritmetiği vardı . Türkiye Cumhuriyeti halkı, AKP ve MHP’nin iktidar gelmesini istemişti. Çünkü burada AKP’de oy kaybetti.MHP istenilen kadar oy almasada , Halk MHP’yi iktidarda görmek istedi ama ne hikmetse genel başkan Devlet Bahçeli 7 Haziran gecesi hiç istişare yapmadan  kurmayları ile toplanmadan AKP;CHP ve HDP kurun hükümeti ben ana muhalefetim gibi söylemlerde bulundu. Bana göre bu konuşma talihsiz bir konuşmaydı ve bu konuşma sebebiyle insanların MHP üzerinde azaldı ve bundan dolayı MHP’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra 1Kasım seçimlerinde büyük oy kaybettiğine inanıyorum ve burada millet vekili adayını değiştirmek bu da yetmedi hata genel merkezin hatasıydı. Kesinlikle suçu millet vekili adaylarında bulmuyorum. 7 Haziran gecesinde genel başkanın söylenmiş talihsiz konuşmasına yorumluyorum.


Mustafa Felamur: Ben 7 Haziran seçimlerinde MHP'nin aldığı oydan daha yüksek oy alabileceğini düşünüyordum.  MHP'nin bir çok ilde yanlış aday tercihleri bulunduğunu düşünüyorum. Bunların bize oy kaybettirdiği ve kazanabileceğimiz  oyları veya milletvekilliklerini almadığımızı düşünüyorum 1 Kasım seçimlerini gelince,7 Haziran seçimlerini Türk Milletinin AKP'ye bir ikazı olarak değerlendiriyorum. AKP'yi iktidardan düşürüp MHP'yi belli bir konuma yükseltti. İkisinin veya farklı alternatiflerin bir hükümet kurulmasına,AKP nin tek başına iktidar olmasını istemediğini bu şekilde beyan etti ama her nedense genel merkez ve genel başkan  seçim neticeleri açıklanmadan o akşam talihsiz bir konuşma yaparak. Kendisinin ana muhalefet olmak istediğini geri kalan partilerin hükümeti kurması gerektiği gibi çok talihsiz bir beyanda bulundu çünkü hiç bir Türk Milleti MHP'nin iktidar olmasını istiyor böyle bir talebi vardı koalisyon olsun farklı bir seçenekte olsun MHP'nin hükümette olması gerekiyordu. Sonuçta millet size oy veriyorsa sizi iktidar da görmek istiyor. İstemiyorsanız 1 Kasım seçimlerde verdiği oyu geri alır tekrar AKP'ye geri verir.
 

 

Bu haber toplam 12107 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.