GÜNEY KORELİLER OSMANELİ’DE

GÜNEY KORELİLER OSMANELİ’DE

Geçtiğimiz günlerde Bursa, Eskişehir ve Bilecik’in sahip olduğu turizm değerlerinin yeni pazarlarda tanıtılması ve yurtdışından daha fazla turist gelmesinin...

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Bursa, Eskişehir ve Bilecik’in sahip olduğu turizm değerlerinin yeni pazarlarda tanıtılması ve yurtdışından daha fazla turist gelmesinin sağlanması hedefiyle Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile düzenlenen organizasyon ile Güney Kore’de temaslarda bulunan turizm heyeti önemli görüşmeler gerçekleştirmişti. Bu görüşmeler Bilecik turizminin gözbebeği olan Osmaneli için meyvelerini vermeye başladı.
Güney Kore’li misafirler turizmde işbirliği için ilçemize geldi. Osmaneli'deki tarihi konakları ve tarihi eserleri gezen Gruba Bebka Bilecik Koordinatörü Banu Çicek ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin eşlik etti. Özellikle Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezimizde Romalılar döneminden kalan Lefke Bezi dokuma atölyesine hayran kaldılar. Osmaneli Belediyesi Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesisinde konaklıyacak misafirler akşam yemeğini tesislerde yedi. Sabah kahvaltısı sonrası ilçede fotoğraf çeken Güney Kore grubu sonrasında İznik'e geçti.
Bölge tanıtımı için Güney Kore’nin başkenti Seul’e giden BEBKA, ziyaret kapsamında Bilecik’in değerlerine ve turizm potansiyeline ilişkin çalışmalarda patenti Osmaneli Belediyesine ait olan Osmaneli Ayva Lokumu ve BEBKA ile İstanbul Üniversitesi destekleri ile kurulan Prof.Dr. Yunus Söylet Şifalı İçmeler Tesisi, BEBKA tarafından Güney Kore’de 45 seyahat acentesine tanıtılmıştı. BEBKA ‘nın yapmış olduğu bu çalışmalarla Osmaneli İlçesine Güney Korelilerin ilgisi arttı. Güney Koreli 5 seyehat acentasına Şifalı içmeler tesisinde tatil sözü verilerek bölgeye davetleri sağlanmıştı. Ayva Lokumu ve Kınık Çömleği en fazla ilgi gören yöresel ürünler arasında yer aldı. Güney Kore’nin damak tadına çok uygun gelen Ayva Lokumu oradaki gıda tüccarları tarafından Osmaneli üretim merkezine gelerek incelenecek.

guney-koreliler-osmanelide-3-(1).jpg
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı acıklamada;"Osmaneli turizmde yükselen değer olurken Osmaneli Belediyesi her gün yeni işbirlikleri ile potansiyel müşteri gruplarına ulaşmaya çalışıyor. Bebka ve THY işbirliğinde düzenlenen işbirliği ile Güney Kore'de gerçekleştirilen ziyaretlerin sonucu bugün ilçemizde ağırladığımız Güney Koreli kardeşlerimizin işbirliği ile önümüzdeki günlerde ilçemize yoğun ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Güney Kore ile turizm konusunda işbirliği ortamı yaratan Bebka ve THY 'nın değerli yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Güney Kore'den ilçemize gelen kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Bu haber toplam 2576 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.