GÖKSU NEHRİNDEN ZEHİR Mİ AKIYOR?

GÖKSU NEHRİNDEN ZEHİR Mİ AKIYOR?

Osmaneli ilçe sınırları içerisinde binlerce dönüm arazinin sulandığı ve yine Osmaneli sınırları içerisinde Sakarya Nehrine karışan Göksu Nehri,...

A+A-

Osmaneli ilçe sınırları içerisinde binlerce dönüm arazinin sulandığı ve yine Osmaneli sınırları içerisinde Sakarya Nehrine karışan Göksu Nehri, bu günlerde değişik akmaya başladı. 

 

Nehir sularının simsiyah aktığı ve suyun üzerini köpüklerin kapladığı Göksu nehrinde acaba kimyasal atıklar mı var sorusu çiftçilerin aklına sıkça gelir oldu. Bursa’nın İnegöl ve Yenişehir ilçeleri sınırlarından geçerek, Osmaneli ilçesinde Sakarya Nehri ile buluşan Göksu nehrinin geçtiği yerlerde binlerce dönümlük tarım arazileri mevcut. Bu tarım arazilerinde yetişen, Domates, Biber, Karpuz, Şeftali, Ayva ve Armut gibi ürünler, Göksu nehrinin suları ile sulanıyor. Ayrıca Sakarya nehriyle birleşmesi sonucunda, Sakarya nehrinden de sulama yapan çiftçilerin ürünlerinin de, Göksu nehrinin suları nedeniyle zarar görme tehlikesi var. Geçmişte Sazan ve Yayın balıkları ile ünlü olan Göksu nehrinde, şu anda balık tutulamaz hale gelindi. Yetkililerin Göksu nehrine herhangi bir kimyasal atığın karışıp karışmadığını araştırmaları ve eğer bir karışım mevcutsa tedbir almaları gerektiğini söyleyen çiftçiler, “Bizler yaz ayları boyunca topraklarımızı Göksu Nehrinden aldığımız sular ile suluyoruz. Eğer nehir suyunda herhangi bir atık varsa, bu atıklar ürünlerimize de sirayet edecektir. Bu günlerde nehir yine bulanık akmaya başladı. Yetkililer bir an evvel Göksu Nehri ile ilgili araştırma yapıp tedbir alsınlar” dediler.  

 

Bu haber toplam 4595 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum