GENÇ ÇİFTÇİLER HAYVANLARINA KAVUŞTU

GENÇ ÇİFTÇİLER HAYVANLARINA KAVUŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığının genç çiftçileri destekleme projesi kapsamında Osmaneli’de 20 genç çiftçiye 100 adet sığır dağıtıldı. Tarım...

A+A-

Tarım ve Orman Bakanlığının genç çiftçileri destekleme projesi kapsamında Osmaneli’de 20 genç çiftçiye 100 adet sığır dağıtıldı. 
Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılığı detekleme alanında başlatmış olduğu genç çiftçilere hibe büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi. Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Tarım ilçe müdürü Serkan Diker’in katıldığı törende bir konuşma yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Hükümetimizin almış olduğu karar gereğince bugün burada genç çiftçilerimize hibe büyükbaş hayvanlarının dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Osmaneli ilçemizde tarım ve hayvancılık alanında yapmış olduğumuz yatırımlar sonucunda çiftçilerimize elimizden geldiğince detek oluyoruz. Belediye olarak kurmuş olduğumuz Mezbaha sayesinde Osmanelili hayvan bakıcıları hayvanlarını komşu il ve ilçelerde kestirmekten kurtuldular. Yine Başlatmış olduğumuz hal projemiz ile gelecek yıldan itibaren çiftçilerimiz ürünlerinden daha çok para kazanacaklardır. Hükümetimizde bu konuda çiftçilerimize azami derecede destek vermektedir. Yine Sayın Kaymakamımız ve Tarım İlçe Müdürümüzün de destekleri bugün burada dağıtımını yapmış olduğumuz büyükbaş hayvanların sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Daha sonra genç çiftçiler arasında kura çekimi yapılarak hayvanlar dağıtıldı. Osmaneli ilçesinde 15 genç çiftçi kadın ve 5 genç çiftçi erkeğe toplamda 100 baş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi.  

 


Bu haber toplam 1087 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.