“GELECEK GÜZEL GÜNLER İÇİN BU BAYRAM EVDEYİZ”

“GELECEK GÜZEL GÜNLER İÇİN BU BAYRAM EVDEYİZ”

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve bütün Dünya’yı etkisi altına alan Korona Virüs(COVİD-19) salgını, İnsanların ve toplumların bazı alışkanlıklarının...

A+A-

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve bütün Dünya’yı etkisi altına alan Korona Virüs(COVİD-19) salgını, İnsanların ve toplumların bazı alışkanlıklarının değişmesine neden oldu. Normalleşme süreci başlasa da edinilen bu yeni alışkanlıkların insanlar ve toplum üzerinde devam edeceği, etmesi gerektiği uzmanlar tarafından söyleniyor. 
Ülkemizde özellikle dini bayramlarımızın insanlar arasında kaynaşmanın, birlik ve beraberlik duygularının üst sınırlara çıktığı dönemlerdir.  Büyüklerin ziyaret edilmesi, bayram kutlamaları çerçevesinde büyüklerin ellerinin öpülmesi, insanların daha kalabalık bir şekilde bir araya gelmeleri bu alışkanlıklardan bazıları. Fakat iki gün sonra idrak edilecek olan bu seneki Ramazan Bayramı bu alışkanlıkların bir süreliğine de olsa KORONA VİRÜS salgını nedeniyle kenara konulmasını zaruret haline getirmiştir. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları gereğince, Ramazan ayı boyunca 81 İlde sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, gazetemize yaptığı açıklamada; “Milletimiz için bunun zor bir karar olduğunu biliyorum. Bir ay boyunca tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin mükâfatını Yüce Allah bizlere Bayram olarak vermiştir. Özellikle dini bayramlarımızda büyüklerin ziyareti, hal hatır sorulması, ellerinin öpülmesi vaz geçilemeyecek geleneklerimizdendir. Maalesef bu seneki Ramazan bayramımızda bunları gerçekleştiremeyeceğiz. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla alınmış olan bu karar, milletimizin, gelecek bayramları, gelecek daha güzel günleri yine hep birlikte, bir arada kutlamaları içindir. Bu bayramı evimizde sadece aile fertlerimiz ile birlikte idrak edelim ki, Kurban bayramında sağlıklı ve huzurlu bir şekilde bir arada oalalım, ziyaretlerimizi gerçekleştirelim, büyüklerimizin ellerini eskiden olduğu gibi sevgiyle, saygıyla öpelim. Yetkililerin almış olduğu sıkı tedbirler neticesinde ülkemizde azalma eğilimine giren KORONA VİRÜS salgınını Allah’ın izniyle hep birlikte atlatacağız. Konu ile ilgili uzmanlarımız, alınan tedbirlere uyulması halinde güzel günlerin yakında olduğunu söylemektdirler. Osmanelili hemşehrilerimizden tek isteğimiz, Arife günü de dâhil olmak üzere bayram boyunca evde kalınması kararına uyulması ve sokağa çıkılmaması, akraba ziyaretinde bulunulmamasıdır. Bu salgını şu anda önlemenin tek çaresi budur. Bizler bu çareye uyduğumuzda, Kurban Bayramımızı İnşallah hep birlikte kutlayacağız. Bu vesile ile Osmanelili Hemşehrilerimizin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyor, Sağlıklıklı, sıhhatli daha güzel günler diliyorum” dedi. 

 


Bu haber toplam 2296 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.