MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

GELECEĞİN OSMANELİ’Sİ

A+A-

İnanmak başarmanın yarısıdır demiş atalarımız. Atalarımızın söylediği her sözde bir hikmet vardır. 
Osmaneli ilçesi, Bilecik’in ilçeleri içerisinde tarihi ve doğal zenginlikleri açısından en zenginidir. Fakat bu zenginlik yıllar boyunca kullanılamamış, Osmaneli’nin tarihi ve doğal değerleri ön plana çıkartılamaıştır. Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin, Osmaneli’de turizm hamlesi başlattı. Osmaneli’nin tarihi evleri, konakları, tarihi kilisesi onarılmaya başladı ve yakın bir zamanda başlayacak. 

Belediyenin Kültür bakanlığına sunmuş olduğu “Sokak İyileştirmesi Projesi” kapsamında, Balaban Meydanı ile Rüstempaşa Camii (Ulu Cami) arasında şu anda 23 tarihi ev restore ediliyor. Bu evlerle birlikte Belediyenin kendi mülkü lan tarihi ev ve konakların restoresi ile 2018 yılı sonunda Osmaneli’de 50 tarihi ev ve konağın restorasyonu bitmiş olacak. Tarihi kilisenin restorasyon ihalesi Bakanlık tarafından yapıldı, o da çok yakın bir zamanda başlayacak. Osmaneli çok değil 2 yıl içerisinde bambaşka bir kent olacak. Tabi bu işlerin yapılması kolay değil. Bugünden yarına olacak işler değil, zamana bağlı işlerdir. Bir Safranbolu, bir Beypazarı’nın turiz kenti olması 20 yıl boyunca sürmüş. Şimdi onlar 20 yılda yaptıklarının semerelerini almaya başlamışlar. 
Bu konu üzerinde daha önce de yazılar yazıp, haberler yapmıştık. Tek amacımız Osmaneli ilçemize yapılan hizmetlere katkı sunmak. 
Osmaneli’nin turizm kenti olabilmesinin şartlarından biri de Osmaneli’de yaşayanların, özellikle Osmaneli esnafının bu işe inanması gerekmektedir. Dedik ya inanmak başarmanın yarısıymış diye. Bu işe inanılırsa başarı çok daha erken gelecektir. Doğma büyüme Bilecik’li olarak, 10 yılım Bozüyük ilçemizde geçti. Bilecik ve Bozüyük sanayi ile gelişirken, Bilecik Üniversite ile büyürken, ilk başlarda Bilecik’in ve Bozüyük’ün yerli esnafları da inanmadılar. Bilecik ve Bozüyük’ün esnafları da sözüm ona “Aman Sende” dediler. Fakat bu büyümeleri dışarıdan birileri çok iyi takip etmiş olmalı ki, çok iyi gördüler ve Bilecik ile Bozüyü’e akın akın geldiler. Şu anda Bilecik’in merkezinde yüzden fazla, kafe, restorant, kahvehane gibi işyeri mevcut. Bunların hepsi de bu işlerden ekmek yiyiyorlar. Bozüyük ona keza. Birkaç yıl sonra Osmaneli ilçemizinde geleceği nokta Bilecik ve Bozüyük gibi olacaktır. Dışarıdan gelen esnaflar, Osmaneli’de işyerlerini açmaya ve para kazanmaya başladıklarında, yerli esnafların onlardan geride kalmamaları için, şimdiden plan ve projelerini yapmaları gerekmektedir. “Efendim bu iş olur mu” demektense, bu işin olacağına önce inanmalı, sonrada taşın altına el koyup, yapanlara destek olunmalıdır. Elbetteki bu iş tek taraflı olmaz. Belediyesi, esnafı, işçisi, memuru yani Osmaneli’de yaşayan herkesin bu işe el atmasıyla başarılacak bir konudur. 
Osmaneli’de yarınlarda bir şeyler olduğunda geç kalınmaması için, şimdiden birşeylerin yapılması noktasında acizane fikirlerimi beyan etmeye çalıştım. İnanıp inanmamak, başarıp başarmamak elbetteki Osmanelililerin elinde. Fakat şunu söylüyorum ki, ben Osmaneli’nin  geleceğini şimdiden görüyorum. Gördüğüm Osmaneli şimdikinden çok farklı bir şehir. O farklı şehirde hep birlikte yaşamak dileklerimle. 

Bu yazı toplam 2206 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.