GELECEĞİN AŞÇILARI OSMANELİ'DE YETİŞİYOR

GELECEĞİN AŞÇILARI OSMANELİ'DE YETİŞİYOR

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü 2019-2020 öğretim dönemiyle birlikte ilk kez öğrenci alarak eğitime...

A+A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü 2019-2020 öğretim dönemiyle birlikte ilk kez öğrenci alarak eğitime başladı. Osmaneli’nin çok önemsediği MYO bu yıl öğrenci tercihleri ile tamamen doldu. Yeni açılan bölümler büyük ilgi görürken özellikle "Aşçılık Bölümü" turizmde yükselen değer olan Osmaneli için farklı bir değer kattı.
Osmaneli, Turizmde özellikle yöresel yemeklerin tercih edildiği Gastronomi Turizminde Aşçılık Bölümünde Türkiye'de bir marka olmayı planlıyor. Osmaneli Konaklar Bölgesinde üç konak Aşçılık Bölümü için hazırlanıyor. 5 derslik ve mutfaktan oluşacak büyük bir bahçeyi de içersine alan yatırm tamamlandığında öğrenciler derslerini bu konakta yapacaklar. Tarihi "Lefke Çarşısı" bu proje ile canlanacak. Özellikle yapılmakta olan mutfak bölgesi içinde çok önemli bir değer olacak.
Aşçılık okulu yatırımlar tamamlanıncaya kadar uygulama eğitimlerini Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesislerinde yapacak..Bu haftaki derste öğrenciler kıyafetleriyle tesislere renk kattılar.

gelecegin-ascilari-osmanelide-yetisiyor-1-(1).jpg

 

Bu haber toplam 5143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.