GEÇMİŞİN KÖHNE ZİHNİYETİNİ SANDIĞA GÖMÜN

GEÇMİŞİN KÖHNE ZİHNİYETİNİ SANDIĞA GÖMÜN

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum çalışmaları kapsamında Bilecik'e  geldi. Helikopterle Edebali Stadyumu'na iniş yapan...

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum çalışmaları kapsamında Bilecik'e  geldi. Helikopterle Edebali Stadyumu'na iniş yapan Başbakan Yıldırım daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda kendisini bekleyen coşkulu kalabalık ile buluştu.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı ve coşkunun tavan yaptığı mitinge yaklaşık 10 bin civarında katılım oldu.

Başbakan Yıldırım'a Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'de eşlik etti.

Ayrıca MHP İl Başkanı Mehmet Karuk'ta platforma çıkartılarak katılımcılara anons edildi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting öncesinde ve esnasında Bilecik'te adeta kuş uçurtulmadı. Miting sırasında bazı vatandaşlar bayılırken sağlık ekiplerince anında müdahale edildi.

'BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADINIZ'

Başbakan Yıldırım'ın öncesinde platforma çıkan Milletvekili Halil Eldemir, hemşehrilerine teşekkür etti. 'Bizi hiç yalnız bırakmadınız' diyen Milletvekili Eldemir, Bilecik'in 16 Nisan'da yine kendilerine gereken desteği vereceğinden emin olduklarını ifade etti. Milletvekili Eldemir konuşmasında şunları kaydetti:

"Bugün bu ülkede bir başarı varsa bu aziz milletimizin başarısıdır. Çünkü ne zaman kapınıza gelsek ne zaman sandıkta destek istesek bizi hiç yalnız bırakmadınız. 16 Nisan'da da güçlü şekilde evet diyeceğinize inancımız tam. Bu ümitle geleceğe dair projelerimizle sizlerle birlikte hep beraber yürüyeceğiz. Bu millete müteşekkiriz. Değer bilen, vefalı milletimiz var. Önümüzdeki süreçte sizin bize vermiş olduğunuz emanetleri daha da yüceltmek için bize verdiğiniz yetkiyle daha ileri gitmek için hep birlikte çalışacağız.

'BİZİ DURDURAMAZSINIZ!'

Avrupa ne yaparsa yapsın Allah bize yeter, bize milletimiz yeter. Hep birlikte geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğimiz için birilerinin zoruna gidiyor. İstedikleri kadar zorlarına gitsin, 2008 yılından beri Avrupa ekonomik krizden çıkamıyor. O zaman Cumhurbaşkanımız 'Teğet geçecek' dedi ve öyle oldu. 2008 den beri tüm büyük projeleri yapmaya devam ediyoruz. Avrasya projesi ile Marmaray projesi ile, köprülerimizle, hava limanlarımız ile büyüyüp, tüm projeleri yapacağız. Çanakkale 18 Mart köprüsünü de yapacağız. Bizi durduramazsınız, biz bir oldukça başaracağız. 16 Nisan Bilecik için ülkemiz için bir milat olacak" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE HESABI OLANLARA CEVAP VERECEĞİZ'

Milletvekili Halil Eldemir'in ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 16 Nisan'da Türk düşmanlarına gereken cevabın verileceğini dile getirdi. Bakan Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kuruluşun, kurtuluşun, dirilişin şehri Bilecik; Başbakanımızı büyük bir katılımla karşıladığınız için çok teşekkür ederim.  Referanduma az bir süre kaldı. Milletçe 16 Nisan'da Kandil'e, Hollanda'ya, Almanya'ya, Fetö'ye, Türkiye ile hesabı olanlara güzel bir cevap vereceğiz.

'SANA NE!'

Türkiye bundan önce pek çok seçim yaptı ama bu defaki diğerlerinden farklı. Bu defa bu referandumun bir farkı var. Bu referandumda hükümet sistemimizde bir değişiklik yapacağız. Bu bizim meselemiz, Türkiye'nin meselesi, bir karar vereceğiz ama nedense bu referandumda olmayan bir şey oluyor. Binlerce kilometre öteden bize karışıyorlar. İsveç'ten bir gazete Türkçe başlıkla 'Hayır' diyor sana ne!, Almanya'da aynı şekilde Sana ne! Şimdi 16 Nisan'da bunlara bir cevap vereceğiz. Hollanda televizyonu baklayı ağzından çıkardı, Hollandalılar 3. hava limanından rahatsızlar diye haber yaptılar. Türkler İstanbul'da dünyanın en büyük hava limanını yapıyorlar diyorlar ve bu bittiği zaman Avrupa'da daha önce transit geçişlerin kaymağını yiyenler milyarlarca avro kayba uğrayacaklar diyor. O zaman anlıyoruz ki Gezi Parkı'nda hayır diyenlerin nasıl yönlendirildiğini. Niye bunlar işimize burnunu sokuyor o zaman anlıyoruz. Birazdan bu eserlerde büyük emeği olan Binali Yıldırım bey sizlere bu meselenin özünü anlatacak. İnşallah Türkiye'nin önü açılıyor. 16 Nisan'dan sonra 15 yılda yapılanların üstüne daha fazlasını koyacağız inşallah. Hayatın her alanında daha büyük hizmetler için 16 Nisan bir dönüm noktası olacak. Bilecik bir bütün olarak hazır. Bende hemşerilerimle gurur duyuyorum" dedi.

'ŞİMDİ SIRA SİZDE'

Kendisini Bilecik'in bakanı olarak tanımlayan ve Bilecik'e olan yakın ilgisiyle bilinen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'da Bileciklilerin kendisinden istedikleri taleplere her zaman evet dediğini kaydederek,"Şimdi sıra sizde" şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu şöyle devam etti:

"Yiğitler diyarı Başbakanımızı coşkuyla karşıladınız. Allah sizlerden razı olsun. Ben her zaman Bilecik'in hizmetkarıyım. Gölet ve barajlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bilecik'e ne yapılsa yeridir. Benim burayla bir gönül bağım var, müsteşarım Bilecikli biliyorsunuz. Siz ne dediyseniz biz evet dedik şimdi sıra sizde.

Sizler inşallah 16 Nisan'da sandıkları patlatacaksınız. Bu tarihimizdeki en önemli halk oylaması. Güçlü bir Türkiye için 2023 hedeflerimiz için kararımız evet. Gençler sizlerinde hedefiniz var elbette. Fatih 21 yaşında İstanbul'u fethetti, sizlere güveniyoruz. Şeyh Edebali'nin izinde gidiyoruz inşallah. Allah sizlerden razı olsun. Bilecik muhteşemsin."

'DAHA GÜÇLÜ UYANACAĞIZ'

Başbakan Binali Yıldırım'dan önce son olarak platforma gelen Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ise 17 Nisan sabahının Türkiye için çok daha güzel olacağını ifade etti. Dişli açıklamasında şunları dile getirdi:

"Sizlere Sakarya'nın selamını getirdim komşularım. Çarşamba'nın gelişi Peşembe'den bellidir. Borsa 16 Nisan'ı gördü, döviz gördü, 17 Nisan'da daha güçlü bir ekonomiye uyanacağız. Yeniden büyümenin hikayesini yazmaya başlayacağız. Daha geçen hafta İngilizlerin büyük bir bankası diyor ki Türkiye 20 yıl sonra dünyanın 11. büyük ülkesi olacak. Yatırımcılarını ona göre yönlendiriyor. Zaten Cumhurbaşkanımız demişti. Önümüze engeller çıktı, Gezi Parkı'ndan 15 Temmuz'a kadar. 15 Temmuz'dan sonra ekonomiye saldırdılar. Türk lirası gerileyecek dediler, dövize saldırdılar. Ama dünya lideri dedi ki bu dövize saldıranlara avucunuzu yalayacaksınız. Çünkü dünya liderini destekleyen sizler bizler hep birlikte döviz satarak saldırıyı durdurduk. Daha güçlü 17 Nisan'a uyanacağız" ifadelerine yer verdi.

'BİLECİK, TARİHİ YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN EN BÜYÜK MERKEZİ'

Mitingin devamında Başbakan Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile birlikte platforma gelerek kendisini bekleyen binlerce vatandaşı selamladı. Bilecik'te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım,"Bilecik, tarihi yürüyüşümüzün merkezlerinden biri" dedi.

Başbakan Yıldırım mitinginde şu ifadeleri kullandı:

"Medeniyetler merkezi, erenler ocağı Bilecik'i selamlıyorum. Bir tohumdan bir çınar, bir obadan bir beylik, beylikten devlet, devletten medeniyet çıkaran Türkmen obalarının yiğitlerini selamlıyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Osmanlı cihan devletinin ilk mimarı Ertuğrulgazi'ye rahmet olsun, beylikten devlete yürüyüşün sahibi Osmangazi'ye rahmet olsun. Osmanlı'nın ruh mimarı Edebali'ye rahmet olsun. Erenler diyarına selam olsun. Edebali'nin manevi huzurunda sizlerle buluşmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bilecik tarihi yürüyüşümüzün en büyük merkezlerinden biri. Bu yürüyüş, bu topraklarda can buldu. Söğüt, çınarımızın kokusudur. Yeniden dirilişin, yükselişin sembolüdür.

'BİR VE BİRLİK OLMANIN DERDİNDEYİZ'

15 Temmuz alçak darbe girişimine Bilecik bu meydanda dur dedi. Sizler 15 Temmuz gecesi bu meydanı boş bırakmadınız Allah razı olsun. O gece hainlerin Cumhuriyeti yıkmasına Cumhuriyet Meydanı'nda izin vermediniz. Sonra bu meydanda bir ay nöbet tuttunuz. Vatandaşlarımız bu meydanda bayrağımızla bir aya geldi kenetlendi, Milli iradeye sahip çıktı. Hainler o gece Ankara Gölbaşı Özel Harekat 'ta Bilecik'in yiğit evladı Zafer Koyuncu'yu şehit etti. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bizlere bu aziz emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen ecdadın torunlarıyız. AK Parti iktidarının istikameti budur, istikameti milletin istikametidir. Yolumuz sizin yolunuzdur. Milletin dertlerine aynı sevdayla, muhabbetle bağlıyız. Bir olmanın birlik olmanın derdindeyiz. Kendi menfaatini düşünen siyasetçiler geçmişte bu güzel ülkeyi felaketin eşiğine getirdiler. Darbecilerle, vesayetçilerle bir araya geldiler. Kaybeden millet oldu, bu yılları hep birlikte yaşadık, bedelin ödedik. Bu kötü yönetimlerin yaptıklarını unutacak mıyız?

'BOŞA KÜREK ÇEKİYORSUNUZ'

16 Nisan, Türkiye'yi muassır medeniyetler seviyesine taşıyacak, aydınlık yarınların müjdecisidir. Geçmişin acı hatıralarını kapatacağız. Bu milletin iyiliğini istemeyen, yalanla dolanla iftira atan çevreler olduğunu görüyoruz. Siyasetlerinde hedef yok, proje yok, tenkit var karalama var. Boşa kürek çekiyorsunuz bu millet basiretli bir millet, doğru yoldan çeviremezsiniz bu, millet çalışanı da bilir.

Bilecik'in yolları Eskişehir'e İstanbul'a kadar bölünmüş yol oldu. AK Parti çalışır onlar konuşur. Laf değil iş yaptık. AK Parti insanımızın yıllardan beri özlemini çektiği umutlarını gerçeğe döndürdüğü bir siyasetin adıdır. Özgür, adil ve güçlü bir Türkiye'nin adıdır. Milli iradeye kasteden girişime karşı dimdik duran Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının partisidir.

Şeyh Edebali ilham kaynağımız oldu. Nasihatları dün nasılsa bugünde yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Geçmiş 15 yıl bu birlik beraberliğin eseri olan yatırımlarla, başarılarla geçti. Bunlar milletin başarısıdır. İflasın eşiğine gelmiş bir ülke bugün ekonomik başarılarıyla dünyanın gıptayla gösterdiği bir boyuta ulaştı.

'HAYAL DENİLENLERİ YAPTIK'

Türkiye sevdasını ben size anlatayım; Bir ülke, savunma sanayisinde ne kadar milli ise o kadar güçlüdür. AK Parti, 2002'de iktidar olmadan önce savunma sanayimizin durumu parlak değildi. Askeriyede yerlilik oranı yüzde 24'ten 65 seviyesine çıkmıştır. İşte Türkiye bu. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi oldu. Sizin sayenizde desteğinizle yaptık. Milli gelirimiz emin olun ki 15 yılda 2 kat büyüdüğümüz gibi gelecek 15 yılda da Türkiye beş kat büyüyecek. Yapılamaz denen, hayal bile edilemeyen eserleri bir bir hizmete alacağız. Hayal denilenleri yaptık, hepsi hizmete girdi. İşte hizmet işte AK Parti. Hava yolunu halkın yolu yaptık, Türkiye hızlı tren ile tanıştı. İlk tanışan illerimizden biride Bilecik oldu. Helal olsun Bilecik'e yakışır. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Az önce sizin evladınız Nabi Avcı bunun hikayesini anlattı bu havalimanı bazılarını rahatsız etti, nasıl olurda Türkler yapar diye rahatsız oldular. Gezi ile ortalığı karıştırmaya çalıştılar. Bunlar Türkiye'ye yakışan projeler.

'LAF ÜSTÜNE LAF DEĞİL, TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYDUK'

Tarımsal milli geliri 36 milyar olan Türkiye'nin bugün elde ettiği gelir 158 milyara yükseldi. Çiftçilerimize verilen destekler 2 milyarın altındayken bugün 13 milyara ulaştı. Ekonomiye güven geldi, eski Türkiye nerde bugünkü nerde?. Bugün istikrar, güven, terörle etkin mücadele ve geleceğe beslenen umutlar var.Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik. Halkımız için çalıştık, çabaladık.

'BİLECİK'İ İHMAL ETMEDİK'

Bilecik'i de son 15 yılda ihmal etmedik. 15 yılda 9 milyar yatırım yaptık. Bilecik'in 2002'deki ihracatı sadece 13 milyon dolar idi. Bugün 80 milyon dolara yükseldi. 12 okul 460 derslik yaptık, 5,5 milyon kitabı öğrencilerimize dağıttık. 2400 konut yaptık, 2007'de Bilecik'te Şeyh Edebali Üniversitesi'ni kurduk. Üniversitenin o yıl 5 bin öğrencisi vardı şimdi 18 bin öğrencisi var. Osmaneli, Bozüyük, Yenipazar, Gölpazarı hastanelerini yaptık. Ayrıca Bozüyük Devlet Hastanesine yeni blok ekledik.

Bilecik'i bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz. 2002 yılına kadar Bilecik'te 13 km bölünmüş yol vardı o yollarda ömür gitti. Bunun üzerine 147 km ilave bölünmüş yol yaptık. Toplam 160 km'ye çıkardık.

Bozüyük-Mekece yolunda toplam 3263 metre uzunluğunda tüneller yaptık. Bilecik'i geçen sene Türkiye'nin en büyük iki kenti olan Ankara ve Konya'ya bağladık. Bilecik ve Bozüyük YHT istasyonlarını tamamladık.

Sulama projeleri ile 86 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk, 7 baraj, 20 taşkın koruma yaptık. Doğalgazla Bilecik'i buluşturduk, Gölpazarı'na da inşallah ulaştırıyoruz. Toplam 206 milyon lira tarım desteği verdik.

'İŞTE HİZMET FARKI BU'

2002 yılında bir tane OSB vardı 1279 kişi çalışıyordu. Bugün 6 tane OSB var 26 bin kişi çalışıyor. İşte hizmet farkı bu. Bozüyük adalet sarayını yaptık, Bilecik merkezdeki gençlik merkezini tamamladık. Devam eden projelerimiz var, Bilecik'e 250 yataklı hastane yapılıyor yakında hizmete girecek.

Bursa -Bilecik hızlı treni de yapılıyor hayırlı olsun. Bu bitince Bilecik Bursa ile 45 dakikaya düşecek. Bozüyük'te lojistik bir merkez yapıyoruz. 10 adet baraj yapıyoruz, 8 sulama tesisi ile 43 bin dönüm araziyi suyla buluşturacağız. 3 tane OSB yetmez dedi bir tane daha ilave ediyoruz.

'BİLECİK REKOR YAZACAK'

16 Nisan'da Bilecik geçmişin köhne zihniyetini sandığa gömecek ve evet oylarıyla rekor yazacak. Ben milletimizin, ülkemizin istikrarına, umuduna, Bilecik'in sahip çıkacağına zerre kadar tereddüdüm yok ancak demokrasiye, siyasete ihanet edenleri aman unutmayın. Onlar her zaman yaptıkları gibi kirli oyunlar, ittifak içindeler. PKK karşı çıkıyor, HDP karşı çıkıyor. FETÖ karşı çıkıyor hep beraber kol kola girmişler. Kandil'den üstü üstüne açıklamalar geliyor. Eğer evet çıkarsa biz biteriz diyorlar ve evet çıkacak sizde biteceksiniz. Kandilinizi söndüreceğiz. Pensilvanya'daki terörist başı sürekli şifreli mesajlar gönderiyor. Bunlar 16 Nisan'da yeni bir ders verelim. Artık Türkiye terör örgütleri ile zaman kaybedecek vakti yok. Bunları anlarız Türkiye'nin düşmanları eyvallah. Avrupa'da karşı çıkıyor size ne bu işin kararını Bilecik verir Bilecik. İşi gücü bırakmışlar bir de Türkçe öğrenip gazete basıyorlar. Bu anayasa değişikliğine aziz milletim oy verecek. Onun için bu şer ittifakına en güzel cevabı Bilecik pazar günü verecek. Allah razı olsun.

'KILIÇDAROĞLU EVLERE ŞENLİK'

Bir Kılıçdaroğlu var evler eşenlik. Bir gün yoldan geçerken kahveye uğruyor kahvecilere aman evet verirseniz kahveler kapanacak diyor. İnanıyor musunuz? O halde cevabımız evet. Minibüsçülere gidiyor evet çıkarsa minibüs hatlarınız gider diyor, olmadı muhtarlara gidiyor eğer 16 Nisan evetle sonuçlanırsa bilinki ertesi gün muhtarlıklar kapanacak diyor inanıyor musunuz? Bilecik'in bunlara cevabı evet, sen çocuk mu kandırıyorsun? Biz 15 senede 350 km tünel yaptık bunların yalanlarını uç uca koy tünellere sığmıyor. Milleti rahat bırakın, en son 15 Temmuz kontrollü darbe dediler.

'SEN NERDEYDİN?'

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na ateş edilirken sen nerdeydin, bu milletin evlatları meydanlardayken sen nerdeydin? İstediğini söylersen istemediğini işitirsin. Onun için şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki 18 yaşındakilere seçilme hakkını niye veriyoruz? diyor. 9,5 milyon gence siyaseti çok görüyor ama o gençler 15 Temmuz'da meydanlardaydı. Ser verdiler bayrağı vermediler. 39 tane şehit verdiler. Sen bu gençlere nasıl bunlar olmasın diyebilirsin. Ama ne söyledikleri ne yaptıkları belli değil. Parti tüzüklerine baktım genç kontenjanı koymuşlar, parti meclisine 18 yaştan girsinler diye kontenjan açmışlar, 2011 seçim beyannamesinde seçilme yaşını 11'e düşüreceğiz demişler, bunların bir milletvekili teklif vermiş orada da seçilme yaşı 18 olsun diyor.

'ŞANZIMAN DAĞILMIŞ'

Bunlar dağıtmışlar, şanzıman dağılmış. Araba yürümüyor, halbuki kaymak gibi yollar var. Bırak artık 82 model anayasayı. Modern Türkiye'nin anayasası yapılıyor sende gel sende katıl. Biz MHP ile beraber bu yola çıktık. Çünkü önce memleketim ve milletim sonra partim diyerek biz ülkücü kardeşlerimizle beraber yola çıktık. Bu anayasayı meclisten geçirdik ve şimdi sizin önünüzde. PKK'nın FETÖ'nün hayır dediği yerde ülkücü kardeşlerimiz onlarla hareket etmez bu milliyetçilere hakarettir. Pazar günü evet diyeceğiz ve içerdeki dışarıdaki düşmanlarımıza gereken dersi vereceğiz" dedi.

Başbakan Yıldırım, yaklaşık 45 dakika süren konuşmasının ardından Bilecik Valiliği'ni ziyaret ederek ilimizden ayrıldı.  

 

thumbnail_dsc_5033.jpg1ae32277-2568-4e70-9f4f-a5a8d1ed6c8e.jpg1243fd70-6331-4071-864a-b83198a8a4c0.jpgcacd5b3f-8589-4714-8f1a-4d2339eb8675.jpg

Bu haber toplam 1530 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.