GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Mustafa Kemnal Atatürk’e Gazilik ünvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Osmaneli’de de kutlandı.19 Eylül Gaziler günü, Atatürk anıtına...

A+A-

Mustafa Kemnal Atatürk’e Gazilik ünvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Osmaneli’de de kutlandı.

19 Eylül Gaziler günü, Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başladı. Osmaneli Kaymakamlığı ve Osmaneli Belediye Başkanlığının çelenk sunumundan sonra günün anlam ve konuşmasını Jandarma Asb. Üstçavuş Feramuz Yıldız yaptı.

31edb938-6710-4231-a3e8-3470355a2428.jpg

Jandarma Asb. Üstçavuş Feramuz Yıldız konuşmasında; “ Bugün özgürlük ve bağımsızlık uğruna canını seve seve feda etmeye and içmiş Şehit ve Gazi olmuş vatan evlatlarını anmak, Türk Milletinin yüceliğini bir kez daha dünyaya haykırmak ve tarihe geçenlerin ebedileşen hatıraları önünde saygıyla eğilmek için toplanmış bulunuyoruz. Bugün bizler için Kahraman Şehit ve Gazilerimize olan minnet ve şükran duygularımızı dile getirme ve canımız pahasına yürütmekte olduğumuz vatan görevini aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etme günüdür. Kahraman Gazilerimiz ve Şehitlerimiz kutsal vatan görevinin en yücesini yaptığınız için sizlerle gurur duyuyoruz. Yüce Türk Milleti daima yanınızdadır ve yanınızda olacaktır” dedi.

7d74ff39-9eb9-42d7-9cf4-c340f98af7a0.jpg

Atatürk anıtı önündeki törenin ardından Gaziler Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz’u makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Gazilere seslenen Kaymakam Yavuz; “ Toprak eğer uğrunda Şehit ve Gazi olanlar varsa Vatandır. Bu toprakları kendisine vatan yapmış olan Türk Milleti vatanını asla kimseye vermez ve peşkeş çekmez. Silzer bunun en büyük kanıtısınız. Sizlere vatan uğruna vermiş olduğunuz kahramanca mücadeleden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler Devlet olarak sadece 19 Eylüllerde değil her zman Şehit ailelerimizin ve siz değerli Gazilerimizin yanınızdayız. Gününüz kutlu olsun” dedi.

gazi2w.jpg

Gazilerin İlçe Jandarma Komutanlığının ardından Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i makamında ziyaret ettiler.  Başkan Şahin ziyarette Gazilere teşekkür ederek; “Vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Şehitlerimize ve siz değerli Gazilerimize Minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah Şehitlerimize Rahmet eylesin, siz değerli gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler bahşetsin. Biliyorsunuz bu kapılar size günün 24 saati açıktır. Sizler bu vatanın tapusunu ilelebet Türk Milletinin olmasını sağlayan kahramanlarsınız. Hepinizden Allah Razı olsun” dedi.

Gazi ve Şhit ailelerine Osmaneli Belediyesi İçmeler tesislerinde verilen öğle yemeği ile program sona erdi.

982049d4-2558-447a-82f1-9c4a444336ff.jpg

Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.