GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Ünvanının veriliş yıl dönümü olan her 19 Eylül tarihi, Türkiye’de Gaziler günü olarak kutlanıyor.Osmaneli ilçesinde...

A+A-

Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Ünvanının veriliş yıl dönümü olan her 19 Eylül tarihi, Türkiye’de Gaziler günü olarak kutlanıyor.

gaziler-gunu-kutlandi.jpg

Osmaneli ilçesinde de Gaziler Günü kutlaması 19 Eylül 2017 Salı günü saat 11.00’de Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Osmaneli Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumundan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, günün anlam ve önemine binaen J.Astsb. Kd. Üstçvş. Feramuz Yıldız bir konuşma yaptı.

gaziler-gunu-kutlandi-2.jpg

Konuşmanın ardından Gaziler ve Şehit yakınları Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’yı makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Çakıcı Gazileri ve Şehit yakınlarını kabulde, “Vatan için, Bayrak için, Millet için canlarını hiçe sayarak Gazilik mertebesine ulaşmış olan sizlere ve tüm Gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizler bu vatan uğruna düşman karşısına dikilmiş, vatanınızı korumak için yaralanmışsınız. Sizler senede sadece bir gün değil, her gün bizlerin gönlünde olan kahramanlarsınız” dedi.

gaziler-gunu-kutlandi-3.jpg

Gaziler adına da bir konuşma yapana Celal Fidan, “Kanun çıkartarak ve gün belirleyerek senede bir günde olsa bizleri hatırlayan Devletimize, Devlet büyüklerimize ve bugünkü programı düzenleyen Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Gazi ve Şehit yakınları daha sonra Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’i ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler. Ziyaretlerin ardından Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in içmeler tesislerinde Gazilere ve Şehit yakınlarına vermiş olduğu yemek ile program sona erdi.

img_8634.jpg

Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.