FİYATLARI EL YAKIYOR

FİYATLARI EL YAKIYOR

ANAMUR’da 1.90  OSMANELİ’de 7.00 TL MUZ FİYATLARI EL YAKIYORTarım kenti olan Osmaneli ilçemizde birçok meyve ve sebze yetişmektedir. Karpuz’dan,...

A+A-

ANAMUR’da 1.90  OSMANELİ’de 7.00 TL MUZ FİYATLARI EL YAKIYOR

Tarım kenti olan Osmaneli ilçemizde birçok meyve ve sebze yetişmektedir. Karpuz’dan, Şeftaliye, Elma’dan Eriğe, Domates’ten, Biber’e kadar çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünlerin birçoğu para etmezken, Güney illerimizden gelen meyve ve sebzelerin pahalılığı yüzünden vatandaşlarımız bu meyve ve sebzeleri yiyememektedir.

             manav-hayati-(1).jpg   Son günlerde fiyatı en çok artan meyve olan Muz’u ancak tezgâhlarda seyredebilen vatandaşlarımız, muz’un pahalılığından yakınmaktadırlar.

Osmaneli ilçemizde manavlık yapan Manav Hayati’nin tezgâhına da Muz var mı diye sormaya gittiğimizde, “Muz’u pahalılıktan getirip tezgâha koyamıyoruz. Toptancılarda kilosu 5 ila 6 lira olan Muz’u getirip de Osmaneli ilçemizde kimlere satacağız. Osmaneli’de üretilen meyve ve sebzeler para etmezken, Antalya’dan, Anamur’dan gelen muz’un yanına yaklaşamıyoruz. Bu işlerde parayı kazanan daima aracılar olmaktadır. Üreticilerimiz bir yıl boyunca uğraşıp didinip ürettikleri ürünlerini toptancılar çok ucuza almakta, fakat bu ürünler tezgâha konduğunda dört beş misli fiyata satılmaktadır. Bizler bile tezgâhımıza dolu dolu mal koyamıyoruz. Osmaneli’de üretilen ürünler de olmasa dışarıdan mal getirmekte zorlanacağız” dedi.  

Bu haber toplam 1760 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.