FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Ticaret Bakanlığı, girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek...

A+A-

Ticaret Bakanlığı, girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapılmasını, 31.08.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" ile aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına aldı.
 Son dönemde ülkemizde döviz kurundaki dalgalanmaları fırsata dönüştürmek isteyen, maliyetleri etkilenmediği halde etkileniyormuş gibi davranan, tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatlarında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapan firmalar ve işyerlerine Ticaret Bakanlığım talimatları doğrultusunda tüm Türkiye’de denetimler başlatıldı. 

Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, ekiplerle birlikte çıktığı denetimde, Ticaret Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmanın Bilecik’te de aralıksız devam ettiğini belirtti. Müdür Balta, tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatlarında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapan firmalar ve işyerlerine geçit verilmeyeceğini kaydederek, “Tüketicilerimizin, piyasa şartları dışında davranan art niyetli firmalar ve işyerleri tarafından mağdur edilmesine izin verilmemesi için saha denetimlerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.


Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.