ESNAF İDARE EDİYOR

ESNAF İDARE EDİYOR

ESNAF İDARE EDİYOR KURBANLIKLAR ALANA PAHALI, SATANA UCUZ

A+A-

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Osmaneli esnafını ziyaret ederek, esnaflar ile röportajlar gerçekleştirdik. 
Osmaneli’de giyim ve yiyecek üzerine dükkânları bulunan esnaflarımıza mikrofon uzattık. Bayram öncesinde işlerini sorduk.  Osmaneli’li esnaflar, işlerin şu anda durgun olduğunu, bayrama 3-4 gün kala işlerin biraz olsun hızlanacağını düşündüklerini söylediler.
Kurban sahipleri ise Osmaneli’de yeterince kurbanlık hayvan bulunduğunu, Cuma günü kurbanlıkların daha yeni gelmiş olması nedeniyle vatandaşların pek rağbet göstermediklerini belirttiler.

Eski bayramlar öncesinde yaptıkları işleri yapamadıklarını, kurban bayramının biraz daha masraflı bir bayram olduğunu söyleyen esnaflar, “İnsanlarımızın, bayan olsun erkek olsun giyim tarzları çok değişti. Eskiden mağazalarımıza bayanlar için pardösü getirirdik, şimdi pardösü satışları %50 azaldı. Bizlerde vatandaşların tarzlarına göre giyim malzemesi getiriyoruz. Yalnız şunu söylemeliyiz ki, vatandaşlarımız Osmaneli’de her istedikleri giyeceğin %95’ini bulabilirler. Esnaflar olarak her türlü yeniliğe ayak uydurmaya çalışıyoruz. Osmaneli’de ticaretin daha da hareketlenmesi, esnaflarımızın daha iyi iş yapabilmeleri için Osmaneli nüfusunun 25-30 Binlere çıkması gerekiyor” dediler. Osmaneli Esnaf ve sanatkârlar odası başkanı Aydın Yıldız’da mikrofonlarımıza, “Şu anda esnaflarımızın işleri durgun gidiyor. Esnaflarımız idare ediyor. Bilindiği gibi Kurban Bayramı biraz daha masraflı bir bayram. Bayramdan sonra okullar açılacak, vatandaşlar çocuklarının okul masraflarını düşünmek zorunda. Ben burada bir konuya daha değineceğim. Hükümetimiz turizmin canlanması için bayram tatilini 10 güne çıkardı. Bu tatillerden bizler Osmaneli esnafları olarak yararlanamıyoruz. Bu tatiller bizlerin zararına oluyor. Türkiye daha çok çalışması gerekirken, memurlarının, işçilerinin en çok tatil yapan ülke konumunda. Benim Osmaneli’li hemşehrilerimden bir ricamda alışverişlerini Osmaneli esnafından yapmalarıdır. İhtiyaçlar ve talepler sınırsızdır ama bizim esnaflarımız da vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirebilmek için fedakârlık yapıyorlar. Şu anda Osmaneli’de aranılan her şey bulunabilir. Eğer Osmaneli gelişip büyüyecekse, bunu yerel yönetimler, esnaflar ve vatandaşlar el ele vererek yapacağız” dedi. 
Cuma günü Osmaneli Belediyesi tarafından kurulan hayvan pazarında, kurbanlık alan ve satan vatandaşlar ile görüştük. Kurban sahipleri Osmaneli’de yeterince kurbanlık hayvan bulunduğunu, Cuma günü kurbanlıkların daha yeni gelmiş olması nedeniyle vatandaşların pek rağbet göstermediklerini, bazı kurban satıcıları da Osmaneli köylüsünün bu yıl karpuzdan para kazanamadığını, bu nedenle kurbanlık almakta zorlandıklarını söylediler. Osmaneli Kurban Pazarında Osmaneli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Abdullah Tetik ile görüştük. Mikrofon uzattığımız Abdullah Tetik, “Kurbanlık alacakların hayvanların küpeli olmasına, yaşını doldurmuş olmasına ve sağlıklı olmasına dikkat etmeleri gerekmektedir. Osmaneli Belediyesi olarak hem kurbanlık satıcılarının, hem de kurbanlık alacak olanların herhangi bir sorun ile karşılaştıklarında belediyeye müracaat etmelerini, kendilerinin 24 saat vatandaşın hizmetinde olduklarını” söyledi. 

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum