ESKİ SU KAYNAKLARI ARAŞTIRILIYOR

ESKİ SU KAYNAKLARI ARAŞTIRILIYOR

Yaklaşık 4 yıldan bu yana Tarih Turizmine önem veren ve bu konuda birçok çalışmaya imza atan Osmaneli Belediyesi, şimdi de Osmaneli sınırları içerisinde...

A+A-

Yaklaşık 4 yıldan bu yana Tarih Turizmine önem veren ve bu konuda birçok çalışmaya imza atan Osmaneli Belediyesi, şimdi de Osmaneli sınırları içerisinde bulunan eski su kaynaklarını araştırıyor. 

eski-su-kaynaklari-(3).jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Belediyesi teknik ekipleri ile birlikte Yüzlerce yıldan beri Osmaneli’nin su ihtiyaçlarını karşılayan, bazıları kaybolmuş olan su kaynaklarını arayıp bulmak için, dağ taş geziyor. Özellikle mesai saati haricindeki zamanını bu konuya ayıran Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Günümüzün en çok ihtiyaç duyulan maddesi su’dur. Osmaneli ilçemizin gelecek yıllarda su problemi ile karşılaşmaması için, şimdiden kolları sıvadık. Osmaneli ilçemiz bilinen tarihiyle çok eski bir yerleşim yeridir.

eski-su-kaynaklari-(1).jpg

Yüz yıllar öncesinde burada yaşayanlar su ihtiyaçlarını nerelerden, hangi kaynaklardan sağlamışlar onların araştırılmasına başladık. Bazı su kaynakları kurumuş, bazıları depremler, doğal afetler nedeniyle yolunu değiştirmiş. Bizler Osmaneli’de yaşamış olan Romalılar, Anadolu Selçukluları ve Osmanlılar döneminde kullanılan kaliteli su kaynaklarını bularak, yeniden Osmaneli halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Bu konuda epey mesafe kat ettik. İnşallah bulacağımız eski kaynaklar ve yeni su kaynakları ile Osmaneli ilçemiz gelecekte su sıkıntısı çekmeyecektir” dedi. 

eski-su-kaynaklari-(3).jpg

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum