ERDİL BALAN VEFAT ETTİ

ERDİL BALAN VEFAT ETTİ

İş adamı ve Bilecik siyasetinde bir zamanlar etkili olan Erdil Balan, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.Bilecik’e geldiği günden itibaren, herkes tarafından...

A+A-

İş adamı ve Bilecik siyasetinde bir zamanlar etkili olan Erdil Balan, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Bilecik’e geldiği günden itibaren, herkes tarafından sevilen iş adamı ve siyasetçi aynı zamanda Osmaneli’nin eniştesi olan Erdil Balan, 24 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında kalp krizi geçirmesi nedeniyle Adana’da hastaneye kaldırılmıştır. Bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve gece 24. Sıralarında vefat etmiştir.

 Erdil Balan, Bilecik’e ilk geldiğinde uzun yıllar Özyapı İnşaat’ta çalışmış, bu esnada Osmaneli’li iş adamı Hikmet Eripek’in kızı Mete Eripek’in kız kardeşi Meltem Eripek ile evlenmiş ve Bilecik’e yerleşmişti. Daha sonra eşiyle birlikte kendi şirketini kuran Erdil Balan, ticaret hayatına atılmıştı. Bilecik siyasetine Anap’tan Bilecik Belediye Meclis üyesi seçilerek girmiş, daha sonra bu görevinden ve partisinden istifa ederek, MHP’ye geçmişti. 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP’den Bilecik Milletvekili 1. Sıra adayı Olan Erdil Balan, az bir oy farkıyla seçimi kaybetmişti. MHP’nin gerek yerel teşkilatlarında, gerekse Genel Merkezde siyaset hayatını devam ettiren Erdil Balan, 2009 kurultayında MHP Merkez Yürütme Kuruluna seçilerek, Bilecik’i MHP Genel Merkezinde temsil etmişti. Yaklaşık 4 yıldan bu yana doğum yeri olan Adana’ya yerleşen Balan, iş hayatını bu ilde devam ettirmekte idi.

Erdil Balan’ın cenazesi 25 Ekim 2016 Salı günü İkindi namazına müteakip Adana’da toprağa verildi.

Osmaneli Haber Gazetesi olarak Erdil Balan’a Allah’tan rahmet, Eşi Meltem Hanım ve Oğlu Mustafa Balan’a da sabırlar diliyoruz.  

Bu haber toplam 6120 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.