MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

EN BÜYÜK TEHLİKE !!!

A+A-

Türkiye %99’u Müslüman bir Ülke. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede, Müslüman Türk Milleti Müslümanlığı ne kadar öğreniyor, ne kadar yaşıyor, bence orası tartışılacak bir konu. 
Ortaokulu İmam Hatip’te okumuş bir kişi olarak, yıllardır düşünüp duruyorum. Bizlere Kur’an okumayı öğretenler, neden Kur’anın Türkçe Mealini öğretmediler diye. Öyle ya, Kur’anı Kerimi kendi dilinde okuyoruz ama o Allah Kelamının bizlere ne dediğini neden bilmiyoruz. Günde beş vakit Namazda okuduğumuz hangi surenin, hangi ayetin manasını biliyoruz. Çocuklarımız yaz aylarında belirli bir süre camilerde açılan Yaz Kur’an kurslarına gidip, Kur’an okumayı öğreniyorlar. Eyvallah, çok güzel bir uygulama, fakat neden belirli bir zaman sonra çocuklarımıza, Kur’anın Türkçe meallerini okutarak, o Mübarek Kitabın ne söylediğini öğretmiyoruz.
Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede meydana gelen olayların bence başlıca sebebi, Kur’anın Türkçe mealinin insanlarımıza öğretilmeyişidir. Bizleri yaratanın bizlere söylediklerini bilmeden, Müslümanlığı yaşamaya çalışıyoruz. 
Türkiye’nin son 50-60 yılına baktığımızda, bazı cemaat, tarikat gibi yapıların insanları Allah, Kitap, Peygamber diyerek kandırıp, kendi emellerine alet ettiklerini görüyoruz ve yaşıyoruz. Allah için yola çıkmış, insanlara tama manasıyla İslam’ı öğretmek için bu yola baş koymuş olanların Dünya malı mülkü ile ne işi olabilir değil mi? İşte sıkıntının büyüğü burada başlıyor. Öyle Cemaatler, Tarikatlar var ki, Din adı altında ticaret yapıp, holding haline gelmişler. Saf ve temiz kalpli Müslümanları da İslam ile kandırarak, kendi dünyalıklarını sağlama almanın peşine düşmüşler. Kimi cemaat liderleri, kurdukları TV kanallarında 125. TL’ye okudukları terliklerin insanları direkt Cennete götüreceğini söylüyor, kimisi de mürşitlerinin okudukları kefenleri satın alanların kabir azabı çekmeyeceklerini cehennemde yanmayacakları ile insanları kandırıyorlar. Öyle ya mürşidin okuduğu terliği satın al sorgusuz sualsiz cennettesin. Okunmuş kefene sarıl, ne kabir azabın var, ne de cehennem ateşin. İşte yarım din öğretimi ile insanlar bu hale gelmişler. Allah’ın kitabında ne İnsanlara söylediklerini kendi dilinde bilmeyenler, maalesef birkaç hokkabaz kulun Din adı altındaki şarlatanlıklarına inanarak, yanlış yollara sapıyorlar. Yakın bir zamanda bunların birçoğuna 80 Milyon vatandaş olarak hep birlikte şahitlik ettik. Yıllardır salya sümük ağlayarak döktüğü sahte gözyaşları ile saf ve masum insanları kandıran bir meczup, koskoca Türkiye Cumhuriyetinin kaderi ile oynamaya kalktı.  Öyle inandırmış ki, ağzını sildiği peçetesini yedirdiği müritleri bu millete silah sıktı, yüzlerce insanı öldürdü. Bu müritler, Allah yerine, yıllarca kendilerini kandıran bir sapık herife öyle inanmışlar ki, onun bir emri ile Allah’ın haram kıldığı cinayetleri çok kolayca işlediler. 
Gelinen noktada, 50-60 yılın ihmalkârlıkları, bana necilikleri ve en önemlisi de iktidar olabilmek için lazım olan üç beş oy avcılığı. Bundan sonra bu sahtekârlara (Gerçek Din adamlarını ve Mürşitlerini ayrı tutuyorum) kanmamanın ve aldatılmamanın tek bir çaresi var. Onun yolu da dinimizi gerçek manada öğrenmekten geçer. Yeni nesillere örnek teşkil etmesi bakımından anne-babalar Allah’ın dinini öğrenip bunu da çocuklarına öğretmelidirler. Aksi takdirde yavrularımızı daha nice Fetullahlara, Babalara, Cübbeli ve Cübbesizlere teslim etmiş ve meydanı bunlara teslim etmiş oluruz. Bugün geldiğimiz nokta budur. İnşallah yarınlarımız böyle olmaz, çoluk çocuğumuz sahte din bezirgânlarının eline kalmaz. 
Gerçek İslam’ın öğretildiği, öğrenildiği ve yaşandığı bir ülkede yaşamak dileklerimle.
Hoşça Kalın, Dostça Kalın.

 

Bu yazı toplam 2292 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.