EN BAŞARILILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

 EN BAŞARILILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde; aralarında Sakarya Gazetesi sahibi Şadi Erdal’ın torunu, Gazetemiz sahibi Mehmet Erdal'ın oğlu ve...

A+A-

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde; aralarında Sakarya Gazetesi sahibi Şadi Erdal’ın torunu, Gazetemiz sahibi Mehmet Erdal'ın oğlu ve Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın yeğeni Milli Halterci Bahadır Erdal'ın da olduğu sporculara çeşitli hediyeler takdim edildi. 

 

sporun-enleri-onurlandirildi1.jpg
Uluslararası Taekwondo branşında dereceye giren Zehra Arı, Şüheda Yangın, Zeynep Nur Sarıçiçek, Aleyna Bursa ile Halter branşında dereceye giren Bahadır Erdal ile Ulusal Atletizm branşında dereceye giren Yasin Sosa, Hayriye Nur Arı'ya, Halter branşında dereceye giren İrem Sökmez'e, Dart branşında dereceye giren Mustafa Kılıçkaya'ya, Karate branşında dereceye giren İsmet Durmuş'a, Taekwondo branşında dereceye giren Nisa Nur Birni, Yunus Bozan, Zeynep Naz Artar, Polat Güvenoğlu'na, Wushu branşında dereceye giren Ayşe Sena Çelik'e, Güreş branşında dereceye giren Ahmet Pehlivan ve Geleneksel Spor Dalları branşında dereceye giren Buket Örgücü ile Mehmet Kısa'ya protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. 
Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde 12 Ekim Cuma günü Gençlik Spor İl Müdürlüğü önünde program düzenlendi. 
Sporun En'lerinin de onurlandırıldığı programda, gazetemiz sahibi Şadi Erdal’ın torunu, Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal'ın oğlu ve Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal'ın yeğeni olan Milli Halterci Bahadır Erdal'a da hediye takdim edildi. 


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra protokol konuşmalarıyla devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız programda yaptığı konuşmada Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Ekim ayının ikinci haftasının Amatör Spor Haftası olarak kutlandığını ifade ederek: 'Spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar. 

sporun-enleri-onurlandirildi3.jpg
Spor; kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, iş birliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir.
Amatör spor haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak; halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireyin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, haftanın anlam ve önemine ilişkin etkinlikler ile ilimizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasını amaçlamaktayız.' dedi.

sporun-enleri-onurlandirildi4.jpg
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız'ın ardından Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Murat Hızlı konuştu. Başkan Vekili Hızlı, Amatör Spor Haftası'nın amacının toplumun her kesiminin sporlara katılmalarını sağlamak olduğunu ifade ederek: 'Spora ilk kez başlayan kardeşlerimiz için profesyonelin ilk adımı olan amatör sporunu tanıtmayı ve kendilerine amatör sporu kazandırmayı ilke ediniyoruz. Profesyonelin ilk adımı amatördür. Dünyada ve Türkiye'de sporda başarılı olmuş en üst seviyeye gelmiş ve şampiyonluğu yaşamış sporcularımızın yolu mutlaka amatörden geçmiştir. Başarılı sporcularımız Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından destek görmektedir. Bu bağlamda Müdürümüz Aslan Yıldız'a teşekkür ediyorum.' dedi. Konuşmaların ardından Karate Antrenörü Memduh Sakarya ve sporcuları gösterilerini sundu.
Gösterilerin ardından 2018 yılında ulusal ve uluslararası alanda dereceye giren sporculara ve antrenörlere hediye takdimi yapıldı. 
Uluslararası Taekwondo branşında dereceye giren Zehra Arı, Şüheda Yangın, Zeynep Nur Sarıçiçek, Aleyna Bursa ile Halter branşında dereceye giren Bahadır Erdal ile Ulusal Atletizm branşında dereceye giren Yasin Sosa, Hayriye Nur Arı, Halter branşında dereceye giren İrem Sökmez'e, Dart branşında dereceye giren Mustafa Kılıçkaya'ya, Karate branşında dereceye giren İsmet Durmuş'a, Taekwondo branşında dereceye giren Nisa Nur Birni, Yunus Bozan, Zeynep Naz Artar, Polat Güvenoğlu'na, Wushu branşında dereceye giren Ayşe Sena Çelik'e, Güreş branşında dereceye giren Ahmet Pehlivan ve Geleneksel Spor Dalları branşında dereceye giren Buket Örgücü ile Mehmet Kısa'ya protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi. 
Hediye takdiminin ardından protokol öncülüğünde Amatör Spor Haftası yürüyüşü gerçekleştirildi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sona erdi. sporun-enleri-onurlandirildi5.jpg

1-585.jpg

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.